Gazdaság

E-business – AZ EZREDFORDULÓ KIHÍVÁSA

“Annak, amit ma az elektronikus kereskedelem területén teszünk, már nemcsak Magyarországon belül kell működnie, hanem figyelembe kell vennünk az európai Uniós csatlakozást is” – jelentette ki Chikán Attila gazdasági miniszter a múlt heti Figyelő Fórumon, melynek témája az elektronikus kereskedelem és üzlet volt. A több mint kétszáz érdeklődő előtt tartott előadásában a gazdasági miniszter kifejtette, hogy az elektronikus gazdaság fejlesztésében továbbra is az üzleti szféráé a főszerep, ám a kormányzatnak is komoly feladatai vannak ezen a téren. “Szükség van a megfelelő koordinációs háttér létrehozására, hiszen nemcsak a befektetett pénzmennyiség növelése, de helyes orientálása is nagyon sokat segíthet.

Olyan szervezeti struktúrát kell létrehozni, amely lehetővé teszi a tudás alapú gazdaság elérését” – hangsúlyozta Chikán Attila.

A nagysikerű rendezvényen a résztvevők tucatnyi előadást, esettanulmányt hallgathattak meg az elektronikus üzlet világából, különös tekintettel a jogi szabályozás hiányosságaira és a benne rejlő marketing-lehetőségekre. A résztvevők meggyőződhettek arról, hogy az elektronikus üzletnek ma már Magyarországon sincs alternatívája. Deme Csaba, az Orcale marketing-igazgatója ezt előadásának végén egy csattanós angol kérdéssel is megerősítette. Eszerint: “E-business or out-of-business?”

A Figyelő Fórum Elektronikus kereskedelem és üzletvitel című konferenciájának támogatói voltak: a Sun Microsystem, az Orcale, a DTI Consulting és a Business Online. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik