Gazdaság

ANTENNA HUNGÁRIA – Tetra-hatás?

Rögtön a hét első napján öt százalékos árfolyam-emelkedést produkált az Antenna Hungária részvénye, átlépve a 4500 forintos határt. Ehhez hasonló, ám valamivel csekélyebb emelkedést két héttel korábban, a Budapesti Értéktőzsde road show-ja közben is produkált a cég. Nehéz lenne megmondani, mi okozta most az emelkedést, mert olyan csekély mennyiség van szabad kézben a műsorszóró részvényeiből, hogy bármi megtörténhet az árfolyamával. Nem kizárt, hogy a papírokra a hét elején a szokottnál nagyobb volt a spekuláció, ami megemelte az kurzust. A szakértők szerint a cég részvénye hosszú távon akár rendkívül jó befektetés is lehet, ám továbbra is kérdés, hogy a cég a meglevő üzleteit miből és hogyan finanszírozza.

A részvény elemzésével csak néhány társaság foglalkozik. Jó pár nagy brókercég szerint mindaddig nem érdemes részletesebben elemezni a céget, amíg nem derül ki a befektetők számára, hogy a közeli jövőben lesz-e – és ha igen, mekkora – tőkeemelés a cégnél.

Egyes vélemények szerint a műsorszóró árfolyamának emelkedésében most az játszott közre, hogy híre ment: a társaság hamarosan megkaphatja a Tetra professzionális rádiókommunikációs rendszer működtetésének jogát. Ezt a hálózatot kifejezetten a készenléti szervezetek – mentők, tűzoltók, polgárőrség és a belügyi szervezetek – vehetnék igénybe. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik