Gazdaság

KALAPÁCS ALATT – Év végi dömping

A Blitz Galéria november 29-i árverésével megkezdődik az év végi hajrá a hazai műtárgypiacon. A Kempinski Hotelben 58 kép kerül kalapács alá, köztük két Munkácsy-alkotás. Közülük a Naplemente az erdőben című fára festett olajkép induló ára 8 millió forint, míg az Éjjeli csavargók vázlatát 1,5 millióért kiáltják ki. Kétmilliónál indulhat az alku Mednyánszky László Erdő széle című vásznáért. Perlrott-Csaba Vilmos Csendéletéért minimum 2,5 milliót remélnek az eladók. Öt Vaszary-kép vár vevőre, közte a Kilátás a régi Tabánra, amelynek kikiáltási ára 6 millió forint. Ezúttal a Blitz Galéria is megpróbálkozik egy itthon kevéssé ismert magyar festő, Brodszky Sándor képének eladásával. Mint emlékezetes, a művész egy alkotása volt a MűTerem galéria legutóbbi árverésének egyetlen visszamaradt darabja. A kollekció legmagasabb árról induló műve Kassák Lajos 1957-es Kompozíciója, amely 12 millió forint alatt nem eladó.

A következő fellépő a Nagyházi Galéria; a Balaton utcában november 30-án kezdődő háromnapos rendezvényen előbb festményekre keresnek vevőt, majd december 2-án ikonok szerepelnek a kínálatban.

December 3-án a MűTerem Galérián a sor. A Kongresszusi Központban Virág Judit a tőle megszokott igényes választékkal – benne Zsolnay porcelánokkal – várja a közönséget. A kollekcióban ismét lesz Rippl-Rónai-mű: a Kövezik a kaposi főutcát című pasztell kikiáltási ára 2,4 millió forint. Szőnyi István vásznáért, a Délidőbenért 2,8 millióról indulhat a licit.

December 6-7-én a Bizományi árverez a Lónyai utcában, majd a következő két napon a Polgár Galéria Váci utcai kiállítótermében gyülekezhetnek a gyűjtők és érdeklődők.

December 10-11-én irány a Vígszínház, kétnapos monstre aukcióján a Kieselbach Galéria ezúttal a szokottnál is nagyobb választékkal várja a közönséget. –

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik