Gazdaság

ZWACK UNICUM – Lendületben –

Jelentős forgalom- és nyereségnövekedésről számolt be a Zwack Unicum Rt. A budapesti likőripari társaság konszolidált nettó árbevétele 5,992 milliárd forint volt az idei év első felében, 24,2 százalékkal több mint 1998 megfelelő időszakában. Az adózás előtti profit pedig 1,334 milliárd forintra rúgott, a bázisértéknél 62,3 százalékkal magasabbra.

Az év elején új UDV (United Distillers and Vintners)-termékek, áprilisban pedig az Evian ásványvíz forgalmazását kezdte meg a Zwack. A bruttó értékesítés 9,119 milliárd forint volt, abból azonban 3,127 milliárd forintot tett ki a jövedéki adó. A bruttó profit 14,7 százalékkal, 2,9 milliárd forintra emelkedett, az üzemi profit pedig 48,4 százalékkal volt magasabb, így 1,251 milliárd forintot tett ki. Az egyéb működési költségek jelentősen csökkentek a múlt évhez képest, de ez csak látszólagos, mert az 1998-as első félévi bázis volt kiugróan magas. Az áprilisi éves rendes közgyűlésen jóváhagyott 1,2 milliárd forint osztalék 90 százalékának kifizetése után, június 30-án 1 milliárd forint készpénzzel rendelkezett a társaság. A 2 milliárd forint jegyzett tőkéjű Zwack Unicum konszolidált részvényesi tőkéje 5,6 milliárd forint volt az első félév végén, 2,02 milliárd forinttal több, mint egy évvel korábban. A kötelezettségek állománya alig emelkedett, jelenleg 1,5 milliárd forint.

A Zwack Unicum az év első felében írta alá a Zwack and Consorten H.A.G.-val a Buliv Kft. 30 százaléknyi üzletrészére 1992-ben kötött vételi opció lehívásáról szóló megállapodást. A tranzakció a harmadik negyedévben zárul le, és a 100 millió forintos vételár könyvelése is akkor történik meg. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik