Gazdaság

Ahol már váltottak

A főváros egyik leggazdagabb kerületének számító II. Kerületi Önkormányzat két évvel ezelőtt váltott bankot. Hutiray Gyula alpolgármester szerint minden jelentős pénzforgalommal rendelkező szervezet számára előnyös lehet, ha potenciális pénzügyi szolgáltatóit versenyhelyzetben méri meg. Az egyes önkormányzatok saját, jól felfogott érdeke a megfelelő időben történő pályáztatás.

Egyes nézetek szerint az önkormányzatok számára rendszeresen kötelezővé kellene tenni pályázat kiírását, hogy ajánlatok közt választva döntsék el, kivel vezettetik számlájukat. Hutiray azonban semmiféle kötelezésnek nem híve, szerinte az önkormányzatiság lényege eshet áldozatul egy ilyen túlszabályozásnak.

A váltással kapcsolatban elmondta: a két évvel ezelőtti környezetben a “hagyományos” bank még nem éreztette, hogy számára az önkormányzat kiemelten fontos ügyfél lenne, és számlavezetésen túli szolgáltatási kínálatával sem kápráztatta el őket. A járt utat járatlanért el ne hagyj elvéhez nem ragaszkodtak, az akkori testület és a polgármester pályázat kiírása mellett döntött. A kilenc pályázó bank mindegyike jobb feltételeket ajánlott a korábbinál, így persze éltek a választás lehetőségével. Külön pozitívumként emelte ki, hogy a bankváltás saját szervezetük gondolkodását is átalakította. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik