Gazdaság

MATÁVKÁBELTV KFT. – Szigetelők

Némileg késve kezdődött meg a dél-pesti kerületekben a Matáv kábeltelevíziós szolgáltatása 1998-ban. A csúszás ellenére László Péter, a MatávkábelTV Kft. ügyvezető igazgatója az év végére több tízezres előfizetői kört tart reálisnak, amit az elmúlt hónapokban tapasztalt dinamikusan növekedés is alátámasztani látszik.

Szem előtt tartva az ügyfélkör folyamatos bővítését, a MatávkábelTV Kft. olyan stratégiákat dolgoz ki, amelyek folyamatos terjeszkedést tesznek lehetővé. A kábeltelevíziózás területén ezért a Matáv milliárdos nagyságrendű beruházásban gondolkodik. A hat dél-pesti kerület lefedésén túl, a társaság csíraszerűen már jelen van a II., III., és XII. kerületben is. Az elsődleges cél a fehér foltok kitöltése. A szigetszerű terjeszkedés a régi, felújítás előtt lévő hálózatok környékén is beválik, hiszen ha ezeken a helyeken a társaság megjelenik 36 csatornás kínálatával, szinte biztosra vehető a “győzelem”. Természetesen alternatív szolgáltatóként színre lépni csak kellően felmért piaci helyzetben lehet.

Versenyt nyerni, piacot elhódítani másoktól csak az igények minél magasabb színvonalú kiszolgálásával lehetséges. Az újonnan létesített csillagpontos szisztéma előnye, hogy az előfizetők egymástól függetlenül kapcsolódnak a hálózathoz (a rendszer egy ponton történő esetleges meghibásodása nem befolyásolja a teljes hálózat működését). A nagy sávszélesség pedig nagyon jó kép- és hangminőséget biztosít. A csatornakínálat akár 80-ra is bővíthető a későbbiekben.

A terjeszkedés során nincsenek kizárólagos területek: oda mennek, ahol a szolgáltatásukra igény mutatkozik, akár csupán néhány lakásos társasházról legyen is szó valamely kerületben. Bizonyos esetekben pedig nem tartják elképzelhetetlennek a konkurencia felvásárlását sem. A kábelrendszeren való Internet-hozzáférést is meg kívánják valósítani – az év végéig reális esély van e szolgáltatás beindítására. Pillanatnyilag azonban elsősorban a televíziózási szokások és igények felmérésén alapuló csatorna választékukat kívánják népszerűsíteni. A háztartások többségében ugyanis “csupán” a minőségi televíziózásra van igény, a kábeles Internet-szolgáltatásra ma még nincs komoly kereslet.

A MatávkábelTV Kft. ma csupán budapesti érdekeltségekkel rendelkezik, ennek ellenére – vagy éppen ezért – a vidéki területek iránt is komoly érdeklődést tanúsít. A hálózat országos terjeszkedésének állomásai ma még nem ismertek; a szigetszerű terjeszkedési elvből kiindulva, kezdetben feltehetőleg elsősorban a nagyobb vidéki városok jöhetnek számításba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik