Gazdaság

HITELEZŐVÉDŐK MAGYARORSZÁGON

ORSZÁGOS HITELVÉDEGYLET. Az évtized elején néhány tucat vállalkozás és magánszemély részvételével alakult meg. Mint valamennyi hasonló célú szerveződés, kellően nagy taglétszám esetén arra vállalkozott volna, hogy a tagok egymás között információkat áramoltatnak. Azaz, amennyiben a saját “klubjukból” választanak maguknak partnert, arról egyúttal információhoz is jutnak. Ám kívülről mindezen adatokhoz nem lehet hozzáférni; ha tehát valaki a szolgáltatást igényli, úgy taggá kell válnia. Minthogy az egylet önerőből képtelen tovább bővülni és megfelelő adatbázisként szolgáló kört maga köré toborozni,

az IHB Hitel- és Befektetésminősítővel szeretett volna társulni. E szövetség végül nem jött létre, s az egylet azóta is vegetál – alvó társaság, amely éppen hivatalos megszüntetését fontolgatja.

CREDITREFORM MAGYARORSZÁG HITELEZŐVÉDELMI SZÖVETSÉG. Viszonylag sikeresen kezdte két éve a pályáját az Országos Hitelvédegylethez hasonló elven működő Creditreform-Interinfo Kft. nevével fémjelzett egyesülés.

E követelésbehajtó és céginformációs vállalkozás hozta létre a hasonló tevékenységet folytató cégeket összefogó szövetséget, amely az alapítók fő tevékenysége révén gyarapodó adatbázisra és információkra támaszkodik.

A tagok “méretarányos” belépti díjat fizetnek, az anyacég szolgáltatásainak árából pedig kedvezményben

részesülnek.

REÁL GARANCIA HITELEZŐVÉDELMI EGYESÜLÉS.

A Reál-Véd Kft. – a Reál Csoport vagyonvédelmi társasága – és a Sapiens Nemzetközi Szoftverfejlesztő Iroda alapította 1996 őszén. A bázist itt is a létrehozók fő tevékenysége adja, s a Creditreforméhoz hasonlóak a belépti díjakra, illetve a kedvezményekre vonatkozó feltételek is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik