Gazdaság

HELYI KEDVEZMÉNYEK – Haszonélvezők

Elsősorban az Internet-előfizetők számára előnyös, hogy a Matáv január elsejével a délutáni órákra és a hétvégékre is kiterjesztette a tavaly februárban bevezetett éjszakai díjkedvezmény idősávját.

Míg az év végéig csupán este 10 és reggel 5 óra között élhettek a Matáv éjszakai engedményével az előfizetők, január elsejétől – egyelőre március 31-ig – hétköznap délután 6-tól reggel 7-ig, s az egész hétvégén, azaz péntek este 6-tól hétfő reggel 7-ig kedvezményesen hívhatják a helyi díjszabású telefonszámokat (a helyi hívásokon kívül az 51-es körzetszám és az úgynevezett kékszámok, a 06-40-es is ide tartozik). A délután 6 és este 10 közé eső, 34 percnél hosszabb, valamint az este 10 és reggel 7 között bonyolított, 54 percnél hosszabb hívások után a telefonálónak csupán nettó 120 forintot kell fizetnie, akkor is, ha esetleg órákon át beszél vagy internetezik. (Este 10-kor nem kell megszakítani a hívást.)

A kedvezmény legfőbb haszonélvezői egyértelműen az Internet-előfizetők, hiszen többnyire (70 százalékban) ők azok, akik hívásaikkal átlépik az időkorlátokat. Nekik kedvez az idősáv kiszélesítése is, aminek következtében a korábban szinte teljes egészében az éjszakai órákra koncentrálódó Internet-forgalom egy része átterelődik a délutánokra és a hétvégékre. Kevesebb lesz a torlódás, egyszerűbbé válik a bejelentkezés, és a fiatalabb korosztály is kedvezményesen barangolhat a világhálón anélkül, hogy felborítaná a bioritmusát. Bognár Ildikó vezető termékmenedzser szerint azonban az időkorlát kiszélesítése például a távoktatásban részt vevők számára is új távlatokat nyithat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik