Gazdaság

A LEGNAGYOBB RIVÁLISOK

REUTERS. Tőzsdén jegyzett brit cég, piaci kapitalizációja 8,9 milliárd font. A német származású Paul Julius Reuter 1850-ben alapította azzal a céllal, hogy galambokkal részvénypiaci árfolyamadatokat közvetítsen Brüsszel és Aachen között. Az 1980-as években devizaárfolyam-szolgáltatással bővítette kínálatát. Részvények és devizák tekintetében még ma is a legnagyobb, jelenleg az amerikai kötvénypiacra szeretne betörni.

BLOOMBERG. Amerikai magáncég, alapítója és 80 százalékban tulajdonosa Michael Bloomberg, aki a Salomon Brothers befektetési banknál dolgozott értékpapír-kereskedőként és technológiai tanácsadóként. Saját hálózatán továbbítja információit; elsősorban a kötvénypiacra szakosodott, beleértve az árképzési modelleket és a történelmi adatokat.

BRIDGE/TELERATE. Amerikai magáncég, befektetési alapkezelők hozták létre 1974-ben, 1995-ben vette át a Welsh, Carson, Anderson and Stowe befektetési alap. Eredetileg az amerikai energetikai szektorra és a tőzsdei árukra specializálódott. Terjeszkedése során 1996-ban 275 millió dollárért megvásárolta a Knight-Riddel Financialt, majd tavaly márciusban a Dow Jonestól 510 millióért a Telerate-et.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik