Gazdaság

BUDAPEST ÜZLETI ÉS PÉNZÜGYI KÖZPONT – Álmok hercegei

Ismert üzletemberekből, bankárokból üzleti klub és stratégiai tanács alakult. A résztvevők szakmai elismertségükre, tapasztalataikra alapozva próbálják majd segíteni annak a részvénytársaságnak a munkáját, amely Budapest regionális kereskedelmi és pénzügyi központtá válását hivatott koordinálni.

A felkért szakértők, kiegészülve a múlt héten lezajlott Magyarország 2000 konferencia néhány résztvevőjével, konkrét lépéseket sürgetnek annak érdekében, hogy a magyar főváros – sőt, egyesek szerint az egész ország – meglévő adottságai ne heverjenek parlagon. Az e célra létrehozott cégnek, a Budapest Üzleti és Pénzügyi Központ Rt.-nek – Iványi György vezérigazgató szerint – mindenekelőtt olyan beruházásokat, különösen infrastrukturális invesztíciókat kell kezdeményeznie, amelyekben “összehozzák” a kormányt és az üzleti szféra szereplőit. Emellett minél előbb szeretnék felgyorsítani a kisebb külföldi cégek itteni letelepedést is, valamilyen módon lefaragva a bürokrácia okozta “toporgások” időveszteségét.

A regionális központi szerep kialakítását terelgető társaságot mintegy fél éve négy bank és két vállalkozócsoport hozta létre. A program irányítására alakult stratégiai tanács két társelnöke Lámfalussy Sándor és Járai Zsigmond. Emellett a Budapest Euro-Club névre hallgató üzleti klubnak jelenleg már több mint harminc nemzetközi cég a tagja. Ezen társaságok képviselői az összejöveteleken gyakorlati problémákat vitatnak meg, s lobbyznak azok optimális megoldásáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik