Gazdaság

ÚJ KÁRTYAKONSTRUKCIÓ A BB-TŐL – Bonitas-vizsgálat

Márciusban új pénzügyi szolgáltatási csomagot indít üzleti ügyfelei részére a Budapest Bank (BB) Rt. A Bonitas elnevezéssel piacra dobott konstrukció lényegében az év második felétől már törvényileg szankcionált készpénzfizetések kiváltására vállalkozik, mégpedig úgy, hogy a mindennapi működéshez használt folyószámlapénzekre a szokásos kamatoknál magasabb megtérülést ígér.

Az új szolgáltatást igénybe vevő szervezetek részére a BB kártyaszámlát nyit, majd tetszőleges számban Budapest Bonitas kártyát bocsát a rendelkezésükre. A számlatulajdonos a kártyaszámlájára befizetett összegen a bank közvetítésével naponta Bonitas Befektetési Jegyeket vásárol. A jegyek révén a vállalkozás gyakorlatilag egy nyíltvégű – főként állampapírokba és bankbetétekbe invesztáló – befektetési alapban fialtatja pénzét, ami éves szinten várhatóan 14 százaléknál magasabb hozamot ad majd, a pénz lekötése nélkül. A kártyaszámla-tulajdonosok a kifizetéseiket is hasonló módon teljesítik. Amennyiben a nap végén egyenlegük negatívan zár, a bank automatikusan annyi befektetési jegyet értékesít állományukból, hogy a napi záróegyenlegük nulla legyen.

A Bonitas konstrukció nóvuma, hogy a kártyaszámlához külföldön és belföldön egyaránt használható bankkártyák járnak. Ezekkel a vállalkozások az Eurocard/Mastercard elfogadóhelyeken fizethetnek, s a bankokban, valamint az ATM automatákban készpénzhez juthatnak. A BB az új csomaggal egyidejűleg összehangolt POS-terminál telepítési programba kezd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik