Gazdaság

ÚJ BIZTOSÍTÓK ENGEDÉLYKÉRELME – Kakukkfiók-alapítás

admin
admin

1996. 12. 04. 00:00

Lapunk értesülése szerint ismét működési engedély iránt folyamodott az Állami Biztosításfelügyelethez (Ábif) az osztrák Grazer Wechselseitige (Grave) biztosító, amely az elmúlt években illegális biztosítási tevékenységével vívott ki kétes hírnevet magának. A felügyeletnél további három új társaság kérelme vár elbírálásra.

A Grave – több más osztrák biztosítóhoz hasonlóan – az elmúlt években különféle közvetítőkön keresztül jelentős összegű devizát síbolt ki az országból azzal, hogy ügynökei révén drága (10-12 ezer schilling éves díjú) életbiztosítást kötöttek magyar állampolgárokkal (Figyelő 1996/3. szám). Az osztrák kalózcég az idén már tett egy kísérletet arra, hogy Prima Austria néven biztosítót alapítson hazánkban, ám a működési engedély iránti kérelmét – formai okokra hivatkozva – az Ábif elutasította.

Értesülések szerint azonban az osztrák biztosító olyan megállapodást kötött a Pénzügyminisztériummal (PM): amennyiben ismét beadják az engedélykérelmet, nem lesz akadálya a társaságalapításnak. A most Grave Életbiztosító névre keresztelt társaság kérelme a napokban meg is érkezett a felügyeletre, ám nagy kérdés, hogy lesz-e aki elbírálja, miután az Ábif elnökének 1997 január 1-jével lejár az ideiglenes megbízatása.

A Grave mellett egyébként további három társaság áll sorba felügyeleti jóváhagyásra várva: a Magyar Hitel Bank által alapítandó Magyar Élet- és Nyugdíjbiztosító, egy új utazási biztosító és a Fuvarozók Országos Szövetsége által szervezett biztosítási egyesület.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Apa lesz Tabáni István

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.