Gazdaság

PHARMAVIT: MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS

A múlt héten az SGS Hungaria képviselője átadta a Pharmavit Rt. részére az ISO 9001-es minőségbiztosítási szabványok teljesítését igazoló tanúsítványt. Az ISO szabványok bevezetését a Pharmavit vezetése 1995 nyarán kezdeményezte. A minőségbiztosítási rendszer kiépítése a Controll Minőségfejlesztési tanácsadó iroda részvételével történt, a hitelesítést az SGS Hungaria Minőségellenőrző, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a világ legnagyobb független vizsgáló, ellenőrző és tanúsító szervezetének magyarországi leányvállalata végezte.

A Pharmavit mint gyógyszergyár számára a működés alapfeltétele a minőség biztosítása. A gyógyszeripari vállalatoknak magas minőségi követelményeknek kell megfelelniük, melyeket a gyártási folyamatokra vonatkozóan a hatósági előírások tartalmaznak. Ezen felül a Pharmavitnél, a magyarországi gyógyszeripari vállalatok közül harmadikként, bevezették az ISO 9001 szabványnak megfelelő minőségbiztosítási rendszert.

A Bristol-Myers Squibb Company, a világ második legnagyobb, egészségügyi termékeket előállító vállalata az idén 99 százalékon felüli részesedést szerzett a Pharmavitben. A világvállalat legfontosabb termékei: gyógyszerek, fogyasztási cikkek, tápszerek és orvosi eszközök. A Bristol-Myers Squibb kardiovaszkuláris, metabolikus és fertőző betegségek kezelését szolgáló, valamint a központi idegrendszerre ható, bőrgyógyászati és rákellenes eredeti szerek vezető előállítója. A cég a vény nélkül kapható gyógyszerek, orthopédiai termékek, sebellátási és osteotomiai termékek, élelmiszer-adalékok, csecsemőtápszerek, haj- és bőrápolási szerek előállításában is vezető helyen áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik