Gazdaság

AZ ÚJ REFORMCSOMAG

admin
admin

1996. 05. 29. 00:00

A szerkezeti reformok háromrészes csomagja, amelyet a bolgár kormány az utóbbi hónapokban készített, majd a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank elé terjesztett, mindenekelőtt a következő pontokat foglalja magában.

1. A privatizálás felgyorsítása: Részesedések eladása külföldi befektetőknek egy sor kulcsüzemben, köztük az országos távközlési társaságban és a Sodi Devina szódagyárban. A tulajdonreform elősegítése adókedvezményekkel minden, legalább 66 százalékban privatizált üzemnél.

2. Vállalati szerkezetváltás: 106 kisebb üzemet, amelyek 18 ezer főt foglalkoztatnak és az 1995. évi összes bolgár vállalati veszteség 17 százalékáért felelősek, rövidesen bezárnak. Szerkezetváltás 58 nagyobb állami üzemnél, köztük a vasútnál, a Balkan Air nemzeti légitársaságnál és az olajfinomítóknál, amelyek mintegy 60 százalékkal járulnak hozzá a veszteségekhez. Állami szanálási program létszámleépítéssel, üzemrészek bezárásával. Amennyiben 1997 közepéig nem tudják elérni a veszteségek jelentős csökkentését, újabb üzembezárások következnek.

3. A bankrendszer szanálása: A bankfelügyelet megerősítése, az ágazat szerkezet-átalakítása és konszolidálása fúziók és felszámolások útján, csődeljárás bevezetése a bankoknál, a privatizálás felgyorsítása, állami ügynökség létrehozása a behajthatatlan hitelek átvételére (az első ütem költségei 500-550 millió dollárra rúgnak).

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.