Gazdaság

SIGMA RENDSZER – Versenyképes, vásári nagydíjas találmány

A SIGMA épületszerkezet ötlete abból a felismerésből táplálkozik, hogy olyan korszerű termékekkel kell megjelenni a piacon, amelyek minősége, kivitelezése és ára öt-, tíz év múlva is megfelel a piaci igényeknek. A Dunaferr típus acélszerkezeteinek egy része mára már elavult, nagy összsúlyuk miatt előállításukhoz túl sok energia és élőmunka szükséges, tehát árban nem tudnak versenyezni az egyre erősödő konkurenciával. Éppen ezért a Dunaferr Acélszerkezeti Kft. a Tervező-, és Mérnöki Irodával együttműködve olyan, Magyarországon még újdonságnak számító épületvázcsaládot tervezett, amely a gazdaság számtalan ágazatában felhasználható. A SIGMA rendszer kifejlesztésekor az a cél lebegett a tervezők szeme előtt, hogy az új termék acél-, energia- és munkabér-takarékos, egyszóval olcsóbb legyen, miközben esztétikus és multifunkciós.

Az új mobil, illetve modul rendszerű vázszerkezet nagyon rövid idő alatt összeszerelhető, tetszés szerinti hosszúságban bővíthető, merev- és nyílólábas, illetve csuklós megoldással is készülhet.

A modul változat fix és csavaros kapcsolatokkal a helyszínen szerelhető össze. A mobil változat összeszerelt állapotban összecsukható és hordozható. A SIGMA tűzihorganyzott kivitelben készül, ami környezetkímélő, és 20-50 évig karbantartás nélkül is megfelelő felületvédelmet biztosít. Mivel az acélszerkezetek piacán sok a konkurens, a raktárra előregyártott rendszereket nagyon rövid határidővel tudják szállítani.

A modul rendszer négyezer forintos négyzetméterárának ugyan kétszerese az előre összeszerelt, összecsukható mobil változat, ám ez egyelőre teljesen egyedülálló a hazai piacon.

A piaci bevezetés alkalmával a földművelésügyi miniszter is megismerkedett a SIGMA rendszerrel örömmel állapította meg, hogy léteznek olyan korszerű és elérhető árú magyar ipari termékek, új fejlesztések, amelyek a mezőgazdaságot is szolgálják.

S hogy a szakma milyen magasra értékeli ezt az acélszerkezeti rendszercsaládot, azt az 1996-os Industria vásáron kapott nagydíj is bizonyítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik