Gazdaság

ÖTLETBÖRZE

admin
admin

1996. 05. 01. 00:00

Az ÉT munkaadói és munkavállalói szervezetei letették elképzeléseiket a privatizációs többletbevételekből származó kamat-megtakarítások felhasználására. A kormányt semmiben sem kötő ötletbörzében a legnagyobb munkáltató szervezet, a Magyar Munkaadói Szövetség hangsúlyozta: a pótlólagos forrásokat gazdaságfejlesztési célokra kell felhasználni, elutasítva a szociális célú kiadásnövelési törekvéseket.

A pénzből bővítenék a fejlesztési és beruházási célú kedvezményes hitelek körét és keretét, valamint segítenék a vállalkozások számára könnyen, olcsón elérhető információs rendszerek kiépítését. Szóba jöhet a lakások rekonstrukcióját és új lakások építését elősegítő kölcsönök lehetőségeinek bővítése is. A legnagyobb szakszervezet, az MSZOSZ javaslatai között szerepel, hogy a privatizáció előtt álló cégek kapjanak támogatást, ha munkahelyek megőrzését segíti. Ezenfelül olyan központi alap létrehozását is sürgetik, amely megvásárolná a felszámolás előtt vagy alatt álló piacképes, de régi hitelei miatt leromlott cégeket, majd feljavításuk után eladná azokat. Elképzeléseikben központi helyet kap a keleti és déli export szempontjából kiemelt fontosságú térségek fejlesztése: így például Záhony, Nagylak és Biharkeresztes, illetve az M5-ös, az M3-as autópálya továbbépítése, valamint a kelebiai vasútvonal korszerűsítése. Az állami lakásépítés beindítására önálló pénzalapot különítenének el.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.