Gazdaság

ÖRÖKÉRVÉNYŰ GONDOLATOK

admin
admin

1996. 04. 17. 00:00

A Magyar Kereskedelmi Csarnok ösztönzésére 1894. január 7-én jött létre a Magyar Tudakozó és Incasso Egylet. Tíz évvel megalakulása után már több mint 63 ezer céginformációt nyújtott, s tagjainak száma a század elejére 835-re emelkedett. A szakma erkölcsi érdekeinek védelmében 1923-ban megalakították a Magyarországi Hiteltudósító Irodák Syndikátusát, s ezzel egyidejűleg az 1884. évi ipartörvény módosításával az engedélyhez kötött iparosok közé sorolták a “hitelhírszolgálat és hiteltudósítás” munkáját. A törvény módosításakor az egylet hangsúlyozta, hogy “egyesegyedül az engedélyhez kötöttség új rendje nem lehet a paraziták ellen való védekezés hatályos eszköze.

A visszaélések, a kártevések ellen való védekezés legbiztosabb módja a kereskedővilág intellektusában van, abban, hogy a gondos kereskedő fokozott éberséggel válogassa meg: kire bízza jól felfogott üzleti érdekeinek gondozását, a maga és mások nevének és hitelének tárgyilagos, minden melléktekintettől mentes arbiterségét.”

Mintha csak ma írták volna…

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kállósemjén, 2018. január 17.
Rendőrök helyszínelnek egy ukrán lajstromjelű AN-2 típusú repülőgép mellett Kállósemjén határában 2018. január 17-én. A repülőgépen 11 bevándorló jutott be Magyarország területére január 15-én este. A rendőrök jelentős erőkkel, nyomkövető kutyák és hőkamerák segítségével terepkutatást végeztek, majd rövid időn belül elfogtak három afgán és nyolc vietnami állampolgárt, akiket őrizetbe vettek.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Megannyi rejtély övezi a migránsszállító repülőt

Migrants make their way through the countryside after they crossed the Hungarian-Croatian border near the village of Zakany in Hungary to continue their trip to north on October 16, 2015. Hungary said it will shut its border with Croatia at midnight, closing a major entry point for migrants bound for northern Europe, weeks after a similar move on its Serbian frontier triggered clashes with refugees.    AFP PHOTO / HANNA SONIA / AFP PHOTO / HANNA SONIA
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.