Gazdaság

FELGYORSÍTJÁK A HÁLÓZATFEJLESZTÉST – Fogyasztóbarát árak

A cég üzletpolitikájának lényege, hogy a magánszemélyek mellett egyre nagyobb figyelmet szentelnek a gazdaság, valamint a kormányzati és intézményi piac szereplőinek.

A nagyberuházások után a cég az idén már valószínűleg nyereségesen működhet. Piaci részesedését tekintve a skandináv többségi tulajdonban lévő Pannon a magyar GSM-előfizetők piacán 36 százalékos részesedést szerzett. A becslések szerint az ország GSM-ellátottsága 2003-ra legalább 12-13 százalékot érhet el, ami 1, 3 millió előfizetőt jelent – a Pannon akkor már 700 ezer körüli fogyasztói táborral számolhat.

A mobiltársaság a piaci célcsoportoknak megfelelően alakítja tarifacsomagjait. Jelenlegi Minimum és Optimum csomagja megfelel az új stratégiának: a korábbihoz képest felgyorsított hálózatfejlesztés fogyasztóbarát árpolitikával párosul. Az Optimum tarifarendszer rugalmas, a jelentősen váltakozó forgalom esetén sem kell túlfizetni a használatot. Ez a tarifarendszer automatikusan biztosítja a kedvezményeket. A kedvezményhatárok változatlanul hagyásával jelentősen megnőtt a kedvezményekre jogosultak aránya. A 7800 forintos alsó értékhatár, amely eddig havonta mintegy 300 percet jelentett, az idén még mindig 255 percet jelent. A 11 180 forintos felső értékhatár, ami eddig közel 500 percnek felelt meg, az idén körülbelül 415 percet jelent. A havi díj és az értéknövelt szolgáltatások árai nem emelkedtek, olcsó az Optimum tarifarendszer, a súlyozott percdíjak pedig kevesebb, mint 20 százalékkal nőttek. Ezek alig több, mint 10 százalékos havi összköltség-növekedést jelentenek az előfizetőknek.

A Pannon-szlengben nemes egyszerűséggel nagymama csomagnak hívott Minimum tarifacsomag az átlagos polgár számára rendkívül előnyös. Az alacsony, 2100 forintos havi díj 800 forint értékű ingyenes beszélgetést tartalmaz – ez akár 38 percet is jelenthet, amennyiben az előfizető csak csúcsidőn kívül telefonál. Havi 90 percnél kevesebb kimenő hívásnál (60 százalék csúcsidőben, 40 százalék csúcsidőn kívül) a Pannon GSM-nél a legalacsonyabbak a mobiltelefon fenntartási költségei.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Creative Worker. Listen Music. Working. Ideas. Light Bulb. Glasses. Laptop. Comfortable. Project. Sit. Brainstorm. Young Guy. Businessman. Work. Office. Businesspeople. Workplace. Inspiration.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.