Gazdaság

A KÜLÖNLEGESSÉGET A GYORSASÁG ADTA – Üzletkötés Taszáron

admin
admin

1996. 02. 28. 00:00

Amikor kiderült, hogy Magyarországra jönnek az IFOR-csapatok, azt lehetett minduntalan hallani, milyen jó lesz ez nekünk. Amióta a katonák Taszáron vannak, a hírek inkább a károkról szólnak, mintsem a sikerekről. A Matáv viszont nyerhet az ügyön, ha az amerikai egyenruhások eleget telefonálnak haza, egy másik bázisra vagy újdonsült európai ismerőseiknek.

Kétszázmillió forintos fejlesztést hajtanak végre Taszáron a matávosok – tudtuk meg Reiner Ágostontól, a cég Pécsi Igazgatóságának vezetőjétől. Mint mondta, nagyon gyorsan kellett reagálniuk az igényekre, hiszen a faluban alig volt több száznál a telefonok száma. Ezért közel 500 állomást telepítettek Taszárra, megteremtve a lehetőséget a várhatóan nagyszámú nemzetközi híváshoz és a legkorszerűbb adatátviteli eszközök használatához. Arra a kérdésre, hogy mikor térülhet meg ez a beruházás, az igazgató kifejezte reményét, hogy a katonák ténylegesen itt maradnak egy évig, merthogy akkor már nem is volt rossz üzlet ez a taszári. Jóllehet, felmerül egy másik kérdés is: vajon amikor az IFOR-erők távoznak, mi lesz a telefonokkal? Amennyiben nem akad rájuk vevő, a Matávnak le kell nyelni a békát, ugyanis a kiépített rendszernek a kisebbik részét képezik a mikrohullámú elemek, a nagyobbik rész hagyományos, tehát vezetékes. De a piaci alapokon működő társaságnak tudomásul kell vennie, hogy a nyereség fejében áldozatot is kell hozni.

Az amerikaiak nem igényeltek semmi különöset. A rendszert illetően sem kell valamiféle csodára gondolni – jegyzi meg Reiner Ágoston. A Matáv hagyományos partnerei szállították az eszközöket, a beruházás különlegességét csak gyorsasága jelentette. Ezzel egyébként az igazgató értesülései szerint a legnagyobb meglepetést épp az amerikaiaknak okozták, akik azóta is meg vannak elégedve a magyar távközlési rendszer működésével.

Lapunk információja alapján a Matáv az egyetlen szolgáltató cég, amely ekkora üzletet tudott kötni az amerikaiakkal.

Hamarosan jönnek a skandináv IFOR-erők – a Matáv azt ígéri, hogy nekik is lesz elég telefonvonaluk.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Migrants make their way through the countryside after they crossed the Hungarian-Croatian border near the village of Zakany in Hungary to continue their trip to north on October 16, 2015. Hungary said it will shut its border with Croatia at midnight, closing a major entry point for migrants bound for northern Europe, weeks after a similar move on its Serbian frontier triggered clashes with refugees.    AFP PHOTO / HANNA SONIA / AFP PHOTO / HANNA SONIA
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.