Gazdaság

Tőzsdei hírek

Danubius-többség a Héliában. A február 7-én aláírt szerződés értelmében 73,34 százalékra növelte érdekeltségét a Danubius Hotels Rt. a Thermal Hotel Héliát üzemeltető Magyar-Finn Szálloda Rt.-ben. A Kereskedelmi és Hitelbank 59,82 százalékos részvénypakettjének megvétele után a szállodahálózat szándéknyilatkozatban jelezte, hogy az elkövetkező másfél évben a Fővárosi Önkormányzat 26,57 százalékos tulajdonrészét is megvásárolná.

Többségben a HB Westminster II. az Eravisban. A HB Westminster II. Rt. egyszemélyes kft.-je 37,601 százalékos tulajdonrészt szerzett az Eravisban. Az anyavállalat birtokában lévő 12,4 százalékos részvénypakettal együtt többségi tulajdonossá vált a HB Westminster II.

Háromórás kereskedési idő. A Budapesti Értéktőzsde Tanácsának határozata értelmében ettől a héttől az állampapírokra is az automatikus kereskedés keretében köthetnek üzleteket az alkuszok. Ezzel együtt a kereskedés idejét is meghosszabbították: a 10.15 órai nyitást követően 13.15 óráig áll a tőzsdeterem a brókerek rendelkezésére. A nyílt kikiáltásos kereskedésbe sorolt papírok adásvétele 11.25-től 11.45-ig tart.

A kisbefektetői igények kielégítésére a közeljövőben üzembe helyezik a hanginformációs rendszert, így a kereskedés ideje alatt egyórás késéssel telefonon is lekérdezhetők lesznek a napi árfolyamok, illetve 14.30-tól a záróárak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik