Gazdaság

Tankönyv a csatlakozáshoz

admin
admin

1996. 01. 10. 00:00

A közelmúltban jelent meg Halmai Péter professzor szerkesztésében Az Európai Unió agrárrendszere című könyv, amelyet az agráregyetemeken és -főiskolákon tankönyvként javasolnak. Bizonyára nem véletlenül, hiszen azok a főiskolai vagy egyetemi hallgatók, akik most kezdik iskoláikat, három vagy öt év múlva, amikor tanulmányaikat befejezik, már – remélhetően – egy egészen más helyzetben lévő magyar agrárgazdaságban dolgozhatnak.

A maga nemében úttörő kötet szerkesztője a magyar mezőgazdaság EU-csatlakozása szempontjából fontosnak tartotta kiemelni: jelenleg a felkészülés időszakában vagyunk, s így nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire sürgető az élelmiszer-gazdaság EU-szemléletű belső feltételeinek a mielőbbi kialakítása. Az unió agrárrendszerében sokkal nagyobb a piaci szabályozás jelentősége, mint azt sokan képzelik. A külkereskedelemben olykor durva beavatkozások vannak, ám az EU belső piacán ma is valódi verseny folyik az agrárgazdaságban. Halmai Péter úgy véli: az EU-csatlakozás intézményi feltételei egyelőre még hiányoznak Magyarországon. Ennek pedig súlyos következményei lehetnek a több mint 400 milliós népességű piacon folyó versenyben. (Mezőgazda Kiadó, 1995.)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.