Élet-Stílus

Pohár helyett „zacskóba” töltik a kávét, megőrülnek érte a New York-iak

Egy kávézólánc az iskolatejhez hasonló csomagolásban forgalmazza a feketét. Sokkal drágább, mint egy hagyományos eszpresszó, de az emberek imádják.

Egy New York-i kávézólánc, a 787 Coffee gondolt egy merészet, és a kávés poharakat műanyag italos tasakokra cserélte. A csomagolás így a Capri Sun üdítőkre emlékeztet, csak gyümölcslé helyett forró kávét szürcsölget belőle az ember.

Az ötlet amennyire szokatlan, annyira népszerű lett – írja a New York Post. Az új tasakokról számtalan videó készült, részben ennek köszönhetően is alaposan megugrottak a kávézó eladásai.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

787 Coffee Co. (@787coffee) által megosztott bejegyzés

Brandon Peña, a 787 Coffee társalapítója szerint az általános iskolákban felszolgált zacskós tejre emlékeztető ital csomagolása sokkal fenntarthatóbb és kevésbé károsítja a környezetet. Peña elmondta, noha az egyszer használatos tasakok műanyagból vannak, hamar lebomlanak, így kisebb a környezetre gyakorolt negatív hatásuk.

@itscrystaltan cafe hop with me in nyc ☕️ trying 787 coffee today! love the coffee in a bag concept, way easier to hold when commuting #cafehopping #nyccafe #787coffee ♬ Rotina - Drew

A zacskós kávé ára 6 és 12 dollár (kb. 2200–4400 forint) között mozog, míg egy csésze eszpresszó New Yorkban nagyjából 2,5 dollárba (kb. 900 forint) kerül, de a vásárlókat ez nem tántorította el.

Vannak azonban hátulütői is a csomagolásnak, a New York Post szerint egy nő véletlenül túl erősen markolta meg a zacskót, és majdnem az egész italt magára öntötte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik