Élet-Stílus

Bubival tekert fel a Kékesre a Budapestről induló egyetemista

Kisbali Bence
Kisbali Bence
Valószínűleg még soha nem vittek ilyen messzire egy fővárosi közbringát sem. A lelkes fiatalember ráadásul egész gyorsan megtette a 130 kilométeres távot.

Nagy nap lehetett a múlt szombat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyik hallgatójának, Jancsó Marcellnek az életében.

A 21 éves formatervezőnek tanuló fiatalember ugyanis pár hónappal azután, hogy egyszer a Petőfi hídon áthajtva szöget ütött a fejében az ötlet, október 5-én végre megvalósította az álmát, és elkötött egy budapesti közbringát, amivel meg sem állt vele egészen Magyarország legmagasabb pontjáig, az 1014 méteres Kékestetőig.

Mondjuk, a bicikli elkötése nem okozhatott neki túl sok extra izgalmat, hiszen szigorúan a MOL Bubival és a Budapesti Közlekedési Központtal együttműködve valósította meg az álmát – így attól nem kellett tartania, hogy a BKK munkatársai esetleg utána erednek.

De a Salgótarjánból származó, és Nógrád vármegye hegyein rendszeresen bringázó, segítői által két autóval is kísért egyetemista rekordkísérlete így is elég nehéz lehetett, hiszen a 130 kilométeres utat nem kifejezetten sportoláshoz öltözve tette meg fél nap alatt, hanem úgy, ahogy vélhetően az egyetemre is járni szokott: ingben, nyakkendőben, zakóban és sportcipő helyett alkalmi bőr cipőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik