Élet-Stílus

Medve költözött be a családi ház alá

Mike R Turner / Getty Images
Mike R Turner / Getty Images

Egy, a kaliforniai Monroviában élő család megdöbbenve fedezte fel, hogy medve költözött a házuk alá – írja a Daily Mail. Mark Chou és Mark Lanza azt követően bukkant a 110 kilogrammos állatra, hogy furcsa, a padlódeszkák között átszűrődő zajokra lettek figyelmesek. A házaspár szerint a hang olyan volt, mintha valaki a vízvezetékeket kopogtatta volna.

A medvét végül a pár által kihelyezett otthoni biztonsági kamera segítségével tudták megfigyelni. Chou szerint a példány olyan nagy volt, hogy alig fért be a kúszótér bejáratán.

Miután az állat kimászott a pincéből, a régi fakeretet és hálót fémlemezre cserélték, bízva benne, hogy így távol tarthatják.

Kalifornia államban ma már csak fekete medvék élnek – a faj megnevezése megtévesztő lehet, hiszen az egyedek szőrzete gyakran barnás. A fekete medve Észak-Amerika két másik medvefajához, a jegesmedvéhez és a barna medvéhez képest sokkal kevésbé agresszív, ennek ellenére esetenként konfliktusba kerülhet az emberekkel.

Különösen problémás lehet, ha az egyedek eltanulják, hogy a települések közelében könnyedén táplálékra bukkanhatnak. Ennek következtében a medvék nagyobb eséllyel merészkedhetnek be a városokba, ahol az emberek és állatok közötti konfliktus kockázata is nő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik