Élet-Stílus

Csak az első 24 órában 12 ezer bejelentés érkezett a Diddy szexuális bűncselekményeinek feltárására létrehozott forródróton

Shareif Ziyadat / Getty Images for Sean "Diddy" Combs
Shareif Ziyadat / Getty Images for Sean "Diddy" Combs
A rappert szexkereskedelemmel vádolják.

Diddyt szeptember 16-án tartóztatták le, az ügyészség szexkereskedelemmel vádolja. A rapper ártatlannak vallotta magát, de óvadék ellenében sem kerülhet szabadlábra a tárgyalásáig, és jelenleg állandó megfigyelés alatt tartják, mert fennáll az öngyilkosság esélye. Letartóztatására azután került sor, hogy a zenei mogul ellen több szexuális zaklatási per indult az elmúlt időszakban.

Egy ügyvéd, Tony Buzbee, aki jelenleg Diddy 120 állítólagos áldozatát védi, további esetek felderítése érdekében forródrótot hozott létre, amit már az első nap hívások ezrei árasztottak el, számolt be róla a New York Post.

Buzbee a hét elején jelentette be a forródrót létrejöttét, miután vádlók újabb hulláma jelentkezett nála, nők és férfiak vegyesen. Elmondása szerint az esetek három évtizedet ölelnek fel, és 25 esetben kiskorú volt az áldozat, köztük egy, aki állítása szerint a szexuális bántalmazás idején 9 éves volt. Az ügyvéd azt mondta, Diddy a bántalmazott gyerekeknek azt ígérte, sztárt csinál belőlük.

A sajtótájékoztató óta, körülbelül 24 óra alatt 12 ezer hívást kaptunk. Most az a feladatunk, hogy átválogassuk ezeket a bejelentéseket, azonosítsuk az áldozatokat és a tanúkat, valamint hogy bizonyítékokat gyűjtsünk. Majdnem 100 emberünk dolgozik ezen a feladaton

– fogalmazott Buzbee, hozzátéve, a bejelentések megalapozottságát is vizsgálják.

Az ügyvéd szerint a per során „sok befolyásos ember” fog gyanúba keveredni és „sok piszkos titokra” fog fény derülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik