Élet-Stílus

Földes Eszter a Sztárboxról: Ez nem egy ördögtől való dolog, minden helyzetben lehet értéket képviselni

Hargitay Olivér / RTL
Hargitay Olivér / RTL
A színésznő felkészült rá, hogy egyesek azt fogják mondani, nem méltó hozzá a showműsorban való szereplés.

Két hónapja tudni, hogy idén Földes Eszter színésznő is szerepel a Sztárboxban, női pehelysúlyban, és az elődöntős ellenfele az énekesnő Lola lesz. Földes a Nők Lapja legújabb számában beszélt arról, miért mondott igent erre a felkérésre.

Főleg pozitív visszajelzések jöttek eddig, de persze készültem rá, hogy lesz, aki azt fogja mondani, hogy ez nem méltó. Viszont nem hiszem, hogy ezt kezelnem kell. Mindenki gondolja azt, amit gondol, aztán ha közben nem szűnik meg a kíváncsisága irányomban, akkor azt is látni fogja, hogy ez nem egy ördögtől való dolog, és igenis minden helyzetben lehet értéket képviselni. Ha az ember önazonosan tud jelen lenni, és nem akar mindenáron megfelelni például annak, hogy egyébként ez egy show-műsor, akkor egyszerűen annyi történik, hogy egy a szokásosnál szélesebb réteghez tud hitelesen eljutni, és nagyon nagy baj nem lehet. Arról nem is beszélve, hogy a boksz egészen csodálatos sport

– mondta el az interjúban a színésznő, aki elmondása szerint a boksz által egy „nagyon szenvedélyes, izgalmas és igazságos világba” lépett be, „ahol kötött szabályrendszer szerint és hatalmas tisztelettel bánnak egymással az emberek”.

Az értékrend, amit itt kapnak, szerintem csodálatos. Én máris rengeteget tanultam. Az első egy-két edzés után mondta az edzőm, hogy ne minősítsem annyit magam, legyek türelmesebb, szeressem magam, higgyem el, hogy jó vagyok, és ne bántsam magam fölöslegesen. Majdnem sírtam: valahogy megrázott, hogy ezeket a mélyen emberi mondatokat épp egy ilyen vad közegben kapom meg.

Terápiás folyamatként tekint a felkészülésére, hiszen nehéz életszakaszban van most (nyáron jelentették be Lovasi Andrással válásukat). „Ahogy megmozdul a testem, megmozdul minden fájdalom és érzés is bennem. Valahogy kicsapódik a testemen keresztül” – árulta el.

Közelmúltbéli szakításáról is beszélt a lapnak, úgy fogalmazott, az néha „nyálkás pókhálóként” tapad rá.

Bárhová megyek, az emberek első gesztusa, hogy együttéreznek velem, én vagyok az a Földes Eszter, aki válik, miközben én épp azzal küzdök, hogy valahogy leszedjem ezt magamról. Igen, vacakul érzem magam, de ezt nem lenne rossz néha elfelejteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik