Élet-Stílus

Eke Angéla egy időre befejezi színházi munkáit: Fogok dolgozni, de vállalva minden anyagi és szakmai kockázatot, máshova helyezem magam

tv2
tv2
Egyértelművé tette, szó sincs végleges búcsúról.

Hosszú Facebook-posztot közölt Eke Angéla, melyben arról ír, ezt a színházi évadot kihagyja. Mint fogalmaz, szó sincs búcsúról, „ez csak egy hosszú, mély belégzés”.

Szellemi, testi értelemben egy minőségibb emberré szeretnék válni, és ehhez épp a legelemibb részemtől válok meg egy időre, ami a színház. Hiszem, hogy a nehéz döntést egy saját magammal való kemény munkás és alkotói inspirációval teli év követ. Szinte kivétel nélkül aggódó üzeneteket kaptam a külvilágtól az utóbbi időben: »Mi baj történt Angéla?«. Szerencsére nem történt baj, csak ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy baj esetén lépünk meg nagy döntéseket. Mindenkinek járna, hogy legalább egyszer magát válassza, hogy aztán többet tudjon visszatenni a közösbe. Nem teheti meg mindenki, hogy kicsekkoljon egy évre, gondolják sokan, de én sem nyaralni fogok ám, hiszen nekem is kell pénzt keresni, fogok dolgozni, de vállalva minden anyagi és szakmai kockázatot, máshova helyezem magam.

Eke azt mondja, hálával tartozik a színészkollégák, alkotók, dolgozók, színházvezetők és rendezők felé, akiknek köszönhetően dolgos művésszé válhatott, s ugyanezen emberek támogatták is friss döntésében.

Hét futó előadásom imádott, kihívásokat nem kímélő szerepeimből hatot csodás kolléganők vesznek át, a Dogville-t pedig levette műsorról a távollétem idejére a Trojka. Kérlek Titeket, hogy továbbra is járjatok színházba és kövessétek a Trojka Színházi Társulás előadásait, új bemutatóit, és a Szkéné Színház Bányavakság, Bányavíz előadásokat is, amik mind egy – egy részem, sejtem, valóm.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik