Élet-Stílus

Évekig játszotta a rendőrt, nyomozásokban, kihallgatásokon vett részt egy csaló Romániában

picture alliance / Contributor / Getty Images
picture alliance / Contributor / Getty Images
Nyomozásokban, rajtaütéseken, autós ellenőrzéseken vett részt, sőt, gyanúsítottakat hallgatott ki az a mindössze nyolc általánossal rendelkező, 25 éves férfi, aki éveken át adta ki magát rendőrnek a romániai Ploieștiben.

Egy egész város rendőrségét sikerült hosszú időn át átvernie Romániában egy fiatalembernek, akinek nyolc általános a legmagasabb iskolai végzettsége – írja az Antena 3.

A 25 éves férfi egy airsoft-pisztollyal, egy adóvevővel és egy hamis igazolvánnyal felszerelkezve hitette el magáról, hogy a Nemzetközi Rendőrszövetség (International Police Association – IPA) tagja és a Különleges Műveleti Igazgatóságnak dolgozik.

A férfi közúti ellenőrzésekben, helyszíni nyomozásokban, de még gyanúsítotti kihallgatásokon is részt vett. Több alkalommal egyedül állított meg járműveket, és kutatta át őket: mindezt a hivatásos rendőrök orra előtt.

Végül a román rendőrség magasabb szintjein szolgálóknak tűnt fel, hogy valami nagyon nincs rendben, ezért nyomozást indítottak. Amit találtak, megrázta az egész román rendőrséget. A gyanú szerint a férfit segíthette egy igazi rendőr, akinek ugyanaz a neve, ami az álrendőré. A valódi rendőr tagadja, hogy bármi köze lenne az ügyhöz.

A román rendőrség különleges egysége végül letartóztatta az álrendőrt, akinek a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását. A csalóval megegyező nevű valódi rendőrt felfüggesztették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik