Élet-Stílus

Kucsera Gábor Milák Kristófról: Ő egy zseniális sportoló, akit támogatni kellene, nem hátráltatni

Nánási Pál / TV2 és Varga Jennifer / 24.hu
Nánási Pál / TV2 és Varga Jennifer / 24.hu
Azt mondja: teljes vállszélességgel kiáll a magyar úszó mellett.

Kucsera Gábor 2008-ban Kammerer Zoltánnal vett részt a pekingi olimpián, ahol két negyedik helyet szereztek a kajak kettes 500 méteres és a kajak kettes 1000 méteres számban. Az olimpikonnal most a story.hu készített interjút a nemrégiben véget ért párizsi olimpia eseményeire fókuszálva.

Az aranyérmet szerző Iman Heliffel kapcsolatban Kucsera úgy fogalmazott: azok után, hogy az algériai bokszolót a Nemzetközi Bokszszövetség a tesztoszteron- és nemi tesztjeire hivatkozva kizárta a 2023-as női ökölvívó-világbajnokságról, szerinte az olimpiára sem kellett volna engedni, mondván, „ez így valószínűleg tényleg nem volt fair az ellenfeleivel szemben”. Hangsúlyozta viszont, hogy itt nem Helif volt az, aki hibázott.

Ha őt engedték, márpedig engedték az olimpiára, akkor sportolóként természetes, hogy ugyanúgy megy az álmai után, és érmet szeretne a hazájának, ahogy bárki más. Amit pedig ezért kap, azt senkinek nem kívánom, és ő sem érdemli meg. Erre a helyzetre megoldást kellene találni, ugyanis nem Helif az egyetlen genetikai kérdés a sportvilágban. Talán legyen nekik egy külön számuk, ahol megmérettetnek. De ne a gyűlölködés menjen, az soha nem segít. Hozzáteszem, én nem láttam semmilyen dokumentumot, ami bizonyította volna, hogy ő nem nő, ezért jelen pillanatban azt mondom, az esete nem egyértelműen fekete vagy fehér.

A sportolót a beszélgetés során a Milák Kristóf körül történt eseményekről is kérdezték, aki a fő számában, 200 pillangón ezüstöt, 100 pillangón pedig aranyérmet nyert az idei ötkarikás játékokon.

Teljes vállszélességgel kiállok Milák Kristóf mellett. Ennek a hónapok óta tartó aljas hadjáratnak nem szabadott volna megtörténnie ellene. Ez nemcsak a szövetség – tisztelet a kivételnek –, de a sajtó és a média szégyene is! Ki vagyok én Milák Kristófhoz képest? Ő egy zseniális sportoló, akit támogatni kellene, nem hátráltatni. De ő így is megmutatta!

– tette hozzá.

Kapcsolódó
Milák Kristóf útja aranytól aranyig – pletykák, tévhitek, sületlenségek és a valóság
A kétszeres olimpiai bajnok pillangóúszó Tokió ás Párizs közti három éve olyan, mint egy kémregény: kérdőjelek, találgatások dezinformációk szegélyezik. Írásunkban a zűrzavaros időszak áttekintésével igyekszünk válaszokat adni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik