Élet-Stílus

Iman Helif megmutatta, hogy a ringen kívül sminket, rúzst és rózsaszín fülbevalót is visel

Richard Pelham / Getty Images
Richard Pelham / Getty Images
Az algériai ökölvívót eddig nem láthattuk ilyen külsővel.

Az Iman Helif nemi hovatartozásával kapcsolatos vita az egyik, ha nem a legmegosztóbb témája volt a vasárnap befejeződő olimpiai játékoknak.

Az algériai sportolónőt ugyanis a Nemzetközi Ökölvívó-Szövetség (IBA) kizárta a sportág 2023-as világbajnokságáról, mert állításuk szerint megbukott a nemi vizsgálaton. A NOB ezt a tényt vagy nem vette figyelembe, vagy nem tartotta bizonyítottnak az IBA döntését, mert egyes állítások szerint az IBA nem határozta meg, mutatta be, hogy milyen típusú tesztet hajtott végre Helifen, ezért kapott indulási jogot az olimpián.

Helif a minap egy beautycég Instagram-videójában tűnt fel erős sminkben, rúzzsal és rózsaszín fülbevalókkal a fülében. Ahogy a videó leírásában olvasható:

„A külseje megváltoztatásával Iman nem arra törekedett, hogy megváltoztassa a külsejét, hogy beleilleszkedjen azokba a formákba, amelyekbe a világ be akar zárni minket. Az ő üzenete sokkal mélyebb: a ruha nem tesz szerzetessé, és a külső nem fedi fel az ember lényegét. Lehetsz nőies és elegáns, ha akarsz, de a ringben nincs szükséged díszítésekre vagy magas sarkú cipőkre. Csak stratégiára, erőre és ütőképességre van szüksége, ebben rejlik a karaktere lényege.”

A napokban egyébként a párizsi ügyészség nyomozást indított a 2024-es párizsi olimpiai játékok olimpiai bajnoka, a negyeddöntőben a magyar Hámori Lucát is legyőző Heliffel szemben elkövetett internetes zaklatás ügyében. Az ismeretlen tettes(ek)sel szemben tett feljelentés két közismert milliárdost, Elon Muskot, az X (korábban Twitter) tulajdonosát és a Harry Potter könyvsorozat íróját, J. K. Rowlingot is nevesíti, akik felületeiken erős mondatokat fogalmaztak meg Heliffel szemben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Beauty code (@beauty.code.officiel) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik