Élet-Stílus

Olyasmiért tiltották ki egy életre az American Airlines gépeiről a fiatal nőt, amit el sem követett

Slimoche / Getty Images (illusztráció)
Slimoche / Getty Images (illusztráció)
A légitársaság szerint repülés közben intim együttlétbe bonyolódó amerikai nő egyszerűen nem is érti, hogyan hihették róla azt, hogy egy férfivel szexelt az egyik járatuk mosdójában.

Egy egészen meglepő repülési és ügyfélszolgálati rémtörténettel sokkolta a TikTok felhasználóit nemrégiben egy amerikai influenszer, aki a közösségi oldalon megosztott egyik legújabb videójában azt állította, hogy olyasmiért tiltották ki az American Airlines járatairól, amit valójában el sem követhetett volna.

Erin Wright azóta az angolszász bulvármédia – így a New York Post által is – felkapott története még júniusban kezdődött, amikor New Orleansba készült repülni a nővére leánybúcsújára, de a becsekkoláskor nem engedték, hogy felszálljon a gépre egy állítólagos tiltás miatt.

Nagyon sajnálom, de ez egy belső biztonsági probléma. Nem mondhatom el, de a telefon másik végén azt mondták, hogy önnek tudnia kell, miért

– emlékezett vissza a fiatal nő arra, hogy milyen dumával utasították vissza a felszállását a reptéren a videóban, aminek egyébként az első képkockáihoz azt szöveget írta felvezetésként, hogy „így tiltottak ki örökre az American Airlines járatairól, mert szexuális kapcsolatot létesítettem egy férfival a repülőn – pedig leszbikus vagyok.”

@erin_wright_ Thanks for being the worst @American Airlines #storytime #funnystory #funnyvideos #airlinetiktok #airplanestory #funny #fyp ♬ original sound - Erin Wright

A tiltás részleteit azonban nem közöltek vele rögtön a reptéren. Ellenben azt a tanácsot kapta, hogy emailben keresse meg az ügyfélszolgálatot, ha szeretné megtudni, hogy pontosan miért is nem engedik fel a repülőre.

Majd az ügyfélszolgálattal folytatott levelezése közben arra is rávették, hogy foglaljon egy másik repülőjegyet 1000 dollárért – azaz nagyjából 360 ezer forintért –, de aztán erre a gépre sem szállhatott fel a továbbra sem részletezett tiltás miatt.

Közel két héttel később végül azt is megtudta, hogy miért tiltották ki egy életre az American Airlines járatairól. A meghiúsult New Orleans-i repülőút után 12 nappal ugyanis közölték vele, hogy azért nem utazhat a légitársasággal, mert korábban rajtakapták, hogy az egyik gépük mosdójában egy férfi utassal szexelt. Amit Wright egyszerűen nonszensznek tart, hiszen az állítása szerint a saját neméhez vonzódik.

Én egy 24 éves leszbikus vagyok. Látnak engem. Hogy szexuális kapcsolatom lenne-e bármilyen férfival? Dehogyis

– kelt ki a fiatal nő a TikTokon, ahol a videóját az elmúlt hat napban 2,7 millió alkalommal játszották le.

„Nem igazán tudom, hogyan bizonyíthatnám, hogy nem én voltam, kivéve azt a tényt, hogy szó szerint leszbikus vagyok” – folytatta Wright, aki ezután egy újabb „komoly, de kissé vicces” emailben igyekezett cáfolni a vádakat.

Ez az érvelés pedig minden bizonnyal be is vált, hiszen az American Airlines azóta levette a tiltólistájáról, és az első, 400 dollárért – 143 ezer forintért – vásárolt repülőjegyének az árát is visszatérítették neki. Azonban a második, 1000 dolláros repülőjegye miatt már nem kívántak kártérítést adni neki.

Amikor felhívtak, hogy közöljék velem, levesznek a repülési tiltólistáról, azt mondták: »Reméljük, ez nem okozott túl sok kellemetlenséget!« Ó, úgy érti, hogy az elmúlt három hónap kommunikációja, a járatom lekésése, az, hogy be kellett vonnom az ügyvédem is, és az, hogy az American Airlines három igazgatójának is el kellett küldenem a leveleimet, hogy az ügyfélszolgálat válaszoljon, nem túl sok kellemetlenség?

– festette le az ügyfélszolgálati rémálommal felérő történetet Erin Wright egy következő, augusztus 11-én megosztott videójában, amiben egyúttal azt is megköszönte a TikTok népének, hogy ennyien megnézték az eredeti posztját.

@erin_wright_ Update!!! @American Airlines #storytime #airlinetiktok #airportlife #funnystory #funny ♬ original sound - Erin Wright

„Pontosan annyit kerestem, amennyit elvesztettem, így az American Airlinesnak még csak jóvá sem kell tennie ezt az ügyet” – mondta a videó megtekintései után járó összegről, majd így folytatta:

Nagyon hálás vagyok a segítségetekért, és azért, hogy felrobbantották azt a videót, mert anyagilag rengeteg terhet vett le a vállamról.

Bár úgy tűnik, hogy a történet happy enddel ért véget, a légitársaság egyelőre nem reagált az ügyre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik