Élet-Stílus

A hajápolás új korszaka: a Dyson bemutatja első hajformázó termékcsaládját

Dyson
Dyson
A Dyson, a technológiai innovációk globális vezetője, ismét hatalmas lépést tett előre a szépségápolás világában. Nyolc évvel a Dyson Supersonic™ hajszárító bevezetése után, amely forradalmasította a hajápolást a gyors szárítás és a hőkárosodás elleni védelem terén, a Dyson most bemutatja első hajformázó termékcsaládját, a Dyson Chitosan™ termékcsaládot. Ez a lépés új korszakot nyit a hajápolásban, ahol a mérnöki precizitás és az összetevők tudománya találkozik a szépségipar igényeivel.

A Dyson Chitosan™ termékcsalád a chitosan nevű komplex makromolekulára épül, amelyet a Dyson mérnökei osztrigagombákból nyernek ki. A chitosan, amely a gombák sejtfalában található, rugalmas, mégis erős szerkezetet ad a hajnak, és ezáltal biztosítja a haj rugalmas tartását, mozgását és fényét egész nap, anélkül, hogy az ragadóssá vagy törékennyé válna.

Az innováció alapja: Chitosan és Dyson Triodetic™ technológia

A chitosan eddig kevéssé ismert összetevő volt a szépségápolás világában, de a Dyson kutatásai révén most a hajformázás egyik kulcsfontosságú eleme lett. „Mérnökeink szigorú tesztelési folyamat során találták meg a chitosan optimális arányát a formulában, amely egész napos, rugalmas tartást biztosít, miközben megőrzi a hajszálak természetes mozgását” – mondta el a fejlesztési folyamattal kapcsolatban Kathleen Pierce, a Dyson Beauty elnöke.

A Dyson Chitosan™ termékcsalád a Dyson Triodetic™ technológiára épül, amely rugalmas kötések hálózatát hozza létre a hajszálak között, amik lehetővé teszik, hogy természetesen mozogjanak, de közben megőrizzék a frizura formáját. A hagyományos hajformázó termékekkel ellentétben, amelyek merev, ragadós kötések révén rögzítik a hajszálakat, a Dyson megoldása biztosítja, hogy a haj egész nap lágy, fényes és sima maradjon, kevesebb göndörödéssel, még magas páratartalom mellett is.

„Míg más hajformázó termékek egyszerű polimerekkel tapasztják össze a hajszálakat, a Dyson megoldásai egészen más elven működnek. A Dyson Chitosan™ formuláiban alkalmazott komplex makromolekula rugalmas kötések létrehozását segíti elő, így a hajszálak egyenkénti támogatásával biztosít egész napos, rugalmas tartást, mozgással és ragyogással.” – mondta James Dyson, a Dyson alapítója és főmérnöke.

A Dyson Triodetic™ technológiával készült termékek nem csupán a haj tartását biztosítják, hanem a természetes fényt és mozgást is megőrzik, ragadás és ropogás nélkül. „Minden egyes flakon akár nyolc gombát is tartalmazhat” – tette hozzá Justina Mejia Montane, a Dyson New Ventures termékfejlesztési igazgatója.

Dyson

A hajformázás széles skálája: minden hajtípusra kifejlesztve

A Dyson Chitosan™ formulációs termékcsalád négy különböző változatban érhető el, amelyek mindegyike precízen összeválogatott összetevőket tartalmaz, hogy a lehető legjobb eredményeket biztosítsa különböző hajtípusokra. A termékek minden hajtípusra alkalmasak, a hajszálak könnyed tartásától kezdve a gazdag kondicionálásig, akár egyenes, akár göndör hajjal rendelkezik a felhasználó.

„A haj egyedi. Kutatásaink során rájöttünk, hogy egyetlen formula sem képes mindent megtenni. A polimerek és emolliensek szintjének adaptálása minden változatban, a könnyebb olajoktól, mint például a szőlőmagolaj a könnyű változatokban, a gazdagabb olajokig, mint például a ricinusolaj a gazdagabb változatokban, személyre szabja a formulákat az Ön egyedi igényeihez.” – mondta Will Kerr, a Dyson új termékfejlesztésért felelős alelnöke.

A Pre-style Cream (előformázó krém) használata nedves, törölközőszáraz hajon ajánlott a formázás előtt, míg a Post-style Serum (utóformázó szérum) a száraz, formázott hajon használható a stílus meghatározására és a frizura tartósságának biztosítására. Mindkét termék könnyű textúrával és kondicionáló hatóanyagokkal rendelkezik, amelyek csökkentik a göndörödést és megvédik a haj természetes fényét.

Pontos adagolás és újratölthető termékek

A Dyson mérnökei nem csak a formulákra koncentráltak, hanem a termékek adagolási rendszereire is. A Dyson által tervezett precíziós adagoló 0,22 ml terméket adagol minden egyes pumpáláskor, ezzel segítve a pazarlás és a túladagolás elkerülését. A teljes méretű flakonok újratölthetőek, a külső csomagolás pedig úgy lett kialakítva, hogy hosszú élettartamú legyen. Az újratöltő patronok otthon is újrahasznosíthatóak.

„Csökkenteni akarjuk a hajformázás bizonytalanságait. A túladagolás elnehezítheti a hajat és hamarabb tönkreteheti a frizurát. Mivel a Dyson formulája nagyon koncentrált, kevés is elég belőle. Ez a rendszer csökkenti a hibázás esélyét, lehetővé téve a mennyiség finomhangolását, amíg a használó meg nem találja a megfelelő egyensúlyt, ezzel biztosítva az állandó hajformázási eredményeket.” – mondta Amy Johnson, a Dyson oktatási részlegének vezetője.

Dyson

NFC technológia: az új tulajdonosi élmény

A Dyson nem csak a termékek minőségére, hanem a felhasználói élményre is nagy hangsúlyt fektet. Az új NFC technológia révén a felhasználók minden információt elérhetnek a termékekkel kapcsolatban, beleértve a hajformázási útmutatókat, adagolási tanácsokat, összetevői információkat, támogatást és a termék újravásárlási lehetőségeit is. Ez az új élmény mindent közvetlenül a felhasználó keze alá hoz, amikor és ahol szükségük van rá.

A jövő: új fejlesztések és kutatások

A formulációk világába való belépés egy új határvonalat jelent a Dyson számára, amely az összetevők kutatása és az innovatív hajápolás területén szerzett szakértelmére épít. A Dyson a jövőben további újdonságokkal készül a szépségiparban.

„A Dyson termékek örökre megváltoztatták a hajformázást. Az, hogy most a mérnökökkel dolgozom, inspiráló, mert látom, hogy nincsenek határok, és nem hagynak kő alatt követ sem, amikor a közös problémáinkra keresnek megoldásokat. Ez az, ami minden reggel felkelti bennünk a lelkesedést.” – mondta Kathleen Pierce, a Dyson Beauty elnöke.

A Dyson Chitosan™ termékcsalád az egyetlen olyan formuláció, amelyet kifejezetten úgy terveztek, hogy együttműködjön a Dyson hajápolási technológiáival, függetlenül attól, hogy milyen végeredményt szeretnénk elérni.

A Dyson Chitosan™ termékcsalád 2025-től lesz kapható Magyarországon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik