Élet-Stílus

Ezen a repülőgépen kiválaszthatják a nők, hogy férfi mellett szeretnének ülni vagy sem

Az IndiGo fapados légitársaság lehetőséget ad a nőknek, hogy az ellenkező nemtől távol foglaljanak helyet. Ez az opció a férfiak számára nem elérhető.

Az indiai fapados légitársaság, az IndiGo egy olyan foglalási rendszert tesztel, amely lehetőséget biztosít, hogy a női utasok távol ülhessenek a férfiaktól a járataikon – írja az Insider.

A cég vezérigazgatója, Pieter Elbers szerint a próbaüzemnek „nagyon nagyon” jó visszhangja volt a közösségi médiában, az IndiGo most azt vizsgálja, hogy az új rendszerrel sikerült-e növelni a női utasok számát.

A teszt májusban indult az IndiGo összes járatán, a cél az volt, hogy a női utasok jobban érezzék magukat.

A helyfoglalásnál a női ügyfelek számára rózsaszín színnel jelölték azokat az üléseket, ahol más nők foglalnak helyet, így az utasok el tudják dönteni, hogy férfi mellé akarnak ülni vagy sem.

Ez az opció a másik nem számára nem adott.

Elbers szerint ez az újítás az IndiGo 18 éves filozófiáját testesíti meg, miszerint minden utasuk számára biztosítani akarják, hogy a repülés problémamentes legyen.

Az Insider megjegyzi, hogy az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériuma egy utazással kapcsolatos ajánlójában külön kitért rá, hogy az utasok ne menjenek egyedül Indiába, „különösen, ha nők”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik