Élet-Stílus

Piactúra a vas nyomában: dietetikussal osztályoztuk, mely termék mennyi vasat tartalmaz

24.hu
24.hu
A legtöbb vasat a kacsa- és pulykamáj, illetve a sertésmáj tartalmazza, de a májon túl is van élet. Egytől ötig pontoztuk a különböző húsféléket, növényeket és gyümölcsöket, de nem hagytuk ki a gabonaféléket sem.

A vas szervezetünk egészséges működéséhez nélkülözhetetlen nyomelem, amely egyebek közt a vérben az oxigén szállításáért felelős. Viszont kevesen tudják, melyik élelmiszer mennyi vasat tartalmaz és az mire elegendő. Illetve a C-vitamin segíti a vas felszívódását, viszont több dolog meg épp az ellenkezőleg, gátolja a felszívódását.

Hirdetés

Más vas, mint a többi:

A recept nélkül kapható Maltofer rágótabletta és szirup vashiány kezelésre, megelőzésre alkalmas hatásos, szabályozott felszívódású, magas vastartalmú, a vasat egyedülálló formában tartalmazó vaspótló gyógyszerek. Jobban hasznosul és kevesebb mellékhatással jár, ha a rágótablettát étkezéskor, a szirupot pedig ízlés szerint gyümölcs- és zöldséglébe, tejbe keverve vesszük be. Más típusú vaspótlókkal szemben a Maltofer nem lép kölcsönhatásba étel- ital összetevőkkel, együtt bevett gyógyszerekkel, vitaminokkal vagy nyomelemekkel sem. Mindkettő laktóz- és gluténmentes, vegán gyógyszer.

Fotó: Phytotec Hungária Bt. Vény nélkül kapható, vas(III)-komplex-tartalmú gyógyszerek

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Olvasói sztorik