Élet-Stílus

Börtönbe küldték a McDonald’s dolgozóját, aki gyújtogatott, mert túlzsúfolt volt az étterem

Brandon Bell / Staff / Getty Images
Brandon Bell / Staff / Getty Images
Öt évet kell leülnie egy amerikai szövetségi börtönben annak a volt McDonald’s-alkalmazottnak, aki 2023 áprilisában szándékosan okozott tüzet a munkahelyén, mert túlzsúfolt volt az étterem.

Bűnösnek találta és öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a georgiai bíróság azt a férfit, akit azzal gyanúsítottak, hogy szándékosan okozott tüzet a munkahelyén – írja a Fox Business.

A 34 éves Joshua Daryl McGregor egy McDonald’s étteremben dolgozott a georgiai Savannahban. Tavaly, egy áprilisi napon, a férfi frusztráltnak érezte magát az étterem zsúfoltsága miatt, ezért az épület háta mögött meggyújtott egy darab kartont, majd azt egy szemetes konténerbe dobta, ami tele volt papírral és más gyúlékony anyagokkal.

McGregor, aki a gyújtogatás idején a cég üzletvezetőképző programjának tagja volt, a telefonjával videóra vette tettét, majd megosztotta a közösségi médiában.

A gyújtogatás nyomán akkora tűz keletkezett, hogy riasztani kellett a tűzoltókat, az autós kiszolgálásra várakozó sornak ki kellett tolatnia az épület mellől, az éttermet pedig egy időre lezárták.

McGregort a biztonsági kamerák felvételei alapján tartóztatták le, a férfi beismerte bűnösségét. A bíró az ítélet indoklásában elmondta, hogy a gyújtogatás nagyon súlyos bűncselekmény, hiszen nem csak ártatlan emberek, de a helyszínre érkező tűzoltók életét is veszélybe sodorhatja.

McGregor ügyvédje túl szigorúnak találta az ítéletet, azt mondta, ügyfele alapvetően jó ember, aki elkövetett egy súlyos hibát, amit elismert és mélységesen megbánt. A bíró közölte, hogy az ügyészség tizenöt év börtönt kért McGregorra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik