Élet-Stílus

Mesterséges intelligenciát vettek fel egy ember helyére a lapnál, kiakadtak az olvasók

Reem gyönyörű és vélhetően tehetséges is, sokaknak viszont ez nem elég.

A SheerLuxe életstílus magazin igencsak népszerű lett, a TikTokon például több mint 800 000 követővel rendelkezik. Ahogy ismertebb lett a lap,úgy bővült a szerkesztőség, sokáig csak emberi munkaerőt alkalmaztak, ám nemrég bejelentették, hogy új „divat- és életmódszerkesztőjük” van, Reem, akit a mesterséges intelligencia generált – írja a Mirror.

A SheerLuxe be is mutatta az új szerkesztő egy munkanapját, attól kezdve, hogy mit „evett” vagy mi lapult éppen a táskájában.

Nagyon örülünk, hogy bemutathatjuk új, mesterséges intelligenciával továbbfejlesztett csapattagunkat, Reemet, aki divat- és életmódszerkesztőként csatlakozott a csapathoz

– írta a cég az Instagramon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SheerLuxe (@sheerluxe) által megosztott bejegyzés


Az új munkatárs azonban nem aratott osztatlan sikert, többen kritizálták a lapot, hogy miért kellett mesterséges intelligencia segítségét kérni, ahelyett, hogy valódi nőt alkalmaztak volna.

Bár a SheerLuxe kezdetben nem fedte fel a mesterséges intelligencia szerkesztőjének etnikai hovatartozását, néhány rajongó arra tippelt, hogy a Közel-Keletről vagy Észak-Afrikából származhat. A lap emiatt is kapott támadásokat, sokan sérelmezték, hogy arab nők eleve alulreprezentáltak, nem értették, miért egy virtuális munkatársat állítottak szolgálatba egy hús-vér nő helyett.

A rajongók szerint a cég megfosztja az „ember újságírókat a munkától”, ráadásul szinte elérhetetlen szépségideált hirdet. Reemnek egyébként már egy külön Instagram-oldalt is csináltak.

A cég azóta közleményt adott ki, elnézést kértek, és azt írták, hogy a robotot egy közel-keleti mesterséges intelligencia-képkészítővel közösen hozták létre. Hozzátették, hogy Reemet azért alkották meg, hogy kísérletezzenek az AI-vel, nem az embert akarták helyettesíteni.

Nem tud tartalmat vagy cikkeket létrehozni. Létrehozása következtében semmilyen munkahely nem került veszélybe, soha nem is tennénk közzé olyan tartalmat, amelyhez nem volt köze egy embernek.

– írták, hozzátéve, hogy nem állnak le, folytatják az innovációt, de a jövőben jobban fognak figyelni rá, hogy megértessék olvasóikkal az újításokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik