Élet-Stílus

Folytatja a szörfözést a férfi, akinek leharapta a lábát egy háromméteres cápa

Az orvosok nem varrták vissza az ausztrál férfi végtagját, azt sem tudni, hogy megpróbálták-e.

Kai McKenzie Ausztrália nyugati partjainál, az új-dél-walesi Port Macquarie-nél szörfözött, amikor egy háromméteres fehér cápa támadt rá. A 23 éves ausztrál férfi kétségbeesetten próbált elúszni az állat elől, a cápa azonban elérte, és leharapta a jobb lábát – írja a the Sun.

McKenzie-nek sikerült élve kijutnia a partra, ahol egy szolgálaton kívüli rendőr segítségével elállították a vérzést. A szörföst kórházba szállították, állapota azóta is stabil. A profi szörfös lábát nem sokkal a baleset után sodorta partra a víz, a végtagot jégre tették és egy komppal szállították az intézménybe.

Az orvosok mérlegelték, hogy visszavarják-e a testrészt, ám erre nem került sor, derül ki McKenzie Instagram-bejegyzéséből.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@kai_mckenzie által megosztott bejegyzés

Azt nem tudni, hogy magát a műtétet megkísérelték-e, a kórházban nem nyilatkozhattak a betegek magánéletének védelmére hivatkozva.

McKenzie a történtek ellenére optimista, azt mondta, nem fog leállni a szörfözéssel, már nem sokkal a baleset után kijelentette, hogy nem tántorította el a támadás.

Hamarosan újra a vízben leszek!

– írta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@kai_mckenzie által megosztott bejegyzés


A férfi megsegítésére korábban létrehoztak egy GoFundMe oldalt, ahol eddig már több mint 175 ezer ausztrál dollár (kb. 41,5 millió forint) gyűlt össze.

A McKenzie család közleményében köszönetet mondott mindazoknak, akik a szörfös életének megmentésén fáradoztak, az „orvosi személyzetnek, a bámészkodóknak és az elsősegélynyújtóknak” is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik