Élet-Stílus

Galambos Lajos kérvényezte, hogy heti egyszer visszatérhessen a baracskai börtönbe pszichológiai foglalkozásra

TV2
TV2
14 hónapot töltött el az intézményben.

Múlt héten a 24.hu-n is hírül adtuk, hogy Galambos Lajos július 1-jén szabadulhatott a baracskai büntetésvégrehajtási intézetből. Nyomkövetővel a lábán, de már otthonában töltheti le büntetési hátralévő részét 2025 áprilisáig.

Szabadulása óta a mulatós zenész több interjút is adott, nemrég Hajdú Pétertől is meghívást kapott a Frizbibe, a vele készült beszélgetés – amit Galambos otthonában vettek fel – szerda este jelenik majd meg a YouTube-on.

Én azt hittem, egy másik bolygón vagyok. Azt gondoltam, hogy most mi van? Megijedtem az egész környezettől, attól a fajta fegyelemtől, attól a fajta szabályrendszertől

– árulta el a börtön első napjáról a trombitaművész az előzetesben.

Mint mondta, a bent töltött ideje alatt mindenben megváltozott és átértékelte, mi fontos az életben. 14 hónapot töltött el a rácsok mögött, ám mint kiderül, heti egyszer szeretne visszatérni az intézménybe, hogy részt vehessen az ott megszokott pszichológiai foglalkozásokon.

Én még olyanról nem hallottam, hogy valaki vissza szeretne menni Baracskára, én kérvényeztem, hogy erre a foglalkozásra csütörtökönként visszamehessek. Ha engedélyezik, akkor én visszamegyek a börtönbe csütörtökönként, akár a falak közé, akár a rácsok közé, akár a beszélőre, ahol a pszichológiai foglalkozást lehet tartani.

Galambos a műsorban azt is megosztotta, hogy egy éjjelen közölték vele, hogy engedélyezték a reintegrációs őrizetét. Szabadulásakor a fiai mentek érte, hogy hazavihessék.

A két fiam megérkezett természetesen négykor pontosan. Nem tudtam felhőtlenül abban a pillanatban átölelni őket és úgy, ahogy azt én akartam megélni, ahogy mi élünk. Amikor kimentünk a két kapun, azt mondtam, hogy most álljunk félre, és akkor öleltük meg hárman egymást

– csuklott el a hangja a felvételen.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hajdú Péter (@hajdu.peter.official) által megosztott bejegyzés

Kapcsolódó
Galambos Lajos szabadult: Az ismeretlenbe, a bizonytalanba kellett kijönnöm
Elérzékenyült, mikor közölték vele szabadulása hírét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik