Élet-Stílus

Évekig börtönben volt, most a világ egyik legjobb egyetemére hívták a háromgyermekes anyukát

A 40 éves nő a rácsok mögött új értelmet talált az életének, és elérte a kitűzött célját.

Egy háromgyermekes anyuka több mint három évet töltött börtönben, most viszont már a világ egyik legjobb egyetemén, a Princetoni Egyetemen kapott gyakornoki állást – számolt be az ABC.

A 40 éves Mary McCrary Nashville-ben, a Debra K. Johnson Rehabilitation Centerben töltötte a büntetését, közben programozást tanult egy tanfolyamon.

Az óra azt az érzést keltette bennem, hogy ember vagyok, dolgozom valamiért, és van egy cél, amit el fogok érni. És sikerült is!

– mondta a Good Morning Americának.

McCary betöréses lopás és a feltételes szabadságra bocsátás feltételeinek megsértése miatt került az intézetbe. A nő az úgynevezett Persevere programban vett részt, amely lehetővé teszi a fogvatartottak számára, hogy front-end webfejlesztői vagy full stack webfejlesztői minősítéseket szerezzenek.

Alig több, mint hat hónapos tanulás után McCrary megszerezte a front-end képesítést, majd úgy döntött, hogy folytatja tanulmányait, és beiratkozik a Nashville State Community College-ba, amely szintén oktatást biztosít a fogvatartottak számára. Miután feltételesen szabadlábra helyezték, közölték vele, hogy szakmai gyakorlaton vehet részt Princetonon.

McCrary most a New Jersey-i székhelyű egyetemen él, és diáktársaival együtt adatelemzést végez egy számítógépes biológiai és pszichológiai kutatási programban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik