Élet-Stílus

Eladó egy angol kastély, mely 700 éven át egyetlen család tulajdonában volt

A körülötte elterülő földekkel együtt kerül piacra ősszel egy XIV. századi kastély Angliában. A birtok az elmúlt 700 éveben ugyanannak a családnak a birtokában volt.

Hétszáz év után először kerül piacra az angliai Ripley kastély. A XIV. századi kastélyt és a körülötte elterülő birtokot ősszel lehet majd megvenni, de az árát még nem hozták nyilvánosságra – írja a BBC.

A Ripley kastély jelenleg Sir Thomas és Lady Ingilby tulajdonában van, akik azt mondják, a jövőben más érdekeltségeikre szeretnének koncentrálni.

A kastélyhoz több üzlet, kávézó és egy kocsma is tartozik. A jelenlegi tulajdonosok azt ígérik, hogy a vállalkozások továbbra is a megszokott rendben működnek, a változásokról időben értesítik majd az alkalmazottakat, akik számíthatnak az Ingilby család teljes támogatására.

A kastély festői környezetben áll, területén szarvaspark, tavak, melegházak és konyhakert is található. A birtok népszerű esküvői helyszín, de sok más szabadidős tevékenységet is kínál a látogatóknak.

A kastély a történelem politikai, katonai, vallási és társadalmi viharai közepette, a pestis, a reneszánsz, a felvilágosodás és az ipari forradalom korszakán át maradt mindeddig az Ingilby család tulajdonában.

Sir Thomas Ingilby, aki 1308/9-ben vette feleségül az örökösnő Edeline Thwenge-t, a felesége hozományaként kapta a Ripley kastélyt. A házaspár fia, Thomas megmentette III. Edward életét, amikor egy vaddisznó támadt a királyra. Az uralkodó hálából lovaggá ütötte az ifjú Ingilbyt.

Bár I. Jakab király 1603-ban egy évet a Ripley kastélyban töltött, az Ingilby család két évvel később részt vett a lőporos összeesküvésben, mely Guy Fawkes-t hírhedtté tette.

A birtok eladásával megbízott ügynökség közölte, októbert követően ad majd ki újabb információkat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik