Élet-Stílus

Először vezetett együtt repülőt a Southwest Airlines apa-lánya pilótapárosa

Az édesapja nyomdokaiba lépő fiatal nő a közös repüléssel az egyik legfőbb álmát váltotta valóra.

A gyerekek gyakran már fiatal koruktól kezdve felnéznek a szüleikre, és arra törekszenek, hogy olyanok legyenek, mint ők. A Southwest Airlines egyik fiatal első tisztje, Mackenzie Rennhack is így volt ezzel, és már kislányként az édesapja pilóta sapkáját hordta.

A repülés iránti szenvedélyét pedig most azzal koronázhatta meg, hogy az amerikai légitársaság egyik menetrend szerinti járatát közösen vezethette az apjával, a veterán pilótának számító Michael Rennhack-kelírja a vállalat közösségi médiában megosztott bjegyzéseire hivatkozva a New York Post.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Southwest Airlines (@southwestair) által megosztott bejegyzés


Mackenzie már fiatalon tudta, hogy pilóta szeretne lenni, mint az apja. Még az általános iskolában is úgy öltözött fel, mint ő, pilótasapkával együtt. Majd kiskamaszként kapott egy „felfedező repülést” – azaz egy rövid bemutatkozó repülést olyanoknak, akik a pilótaengedély megszerzésén gondolkodnak –, és onnantól kezdve tudta, hogy ez az ő hivatása.

A fiatal nő az Arizonai Állami Egyetemre járt, ahol beiratkozott a Southwest Airlines egyik programjára is, és a képzés befejezése óta első tisztként szolgál a légitáraságnál. Vagyis egészen pontosan a szintén a Southwest Airlinesnál pilótaként dolgozó édesapja szárnyai alatt.

A legfurcsább dolog az volt, hogy kitaláljam, hogyan hívjalak. Kapitány, Mike vagy apa

– mondta az ABC arizonai tévécsatornájának, a KNXV-TV-nek az édesapja társaságában nyilatkozó Mackenzie Rennhack.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik