Élet-Stílus

Gryllus Dorka elmondta, hogy érezte magát A hegyi doktor forgatásán

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Ő is feltűnik majd az osztrák–német sorozatban.

Gryllus Dorka az elmúlt hónapokban több fotót is megosztott az oldalán A hegyi doktor című sorozat forgatásáról. A színésznő most a Blikknek mesélt arról, hogyan élte meg a közös munkát a stábbal, illetve főként a főszereplővel, Hans Sigllel.

Bevallom, én azt sem tudtam, hogy ez a sorozat megy Magyarországon, nemhogy ekkora sikere van. A producerrel viccelődtünk is azon, hogy hiába forgattam már Fatih Akinnal, az egyik legnagyobb német rendezővel, ez sokkal jobban érdekel mindenkit Magyarországon. Az a forgatás során derült ki számomra, hogy a sorozatnak és Hans Sigl főszereplőnek akkora rajongótábora van itthon is, hogy busszal járnak turistacsoportok Ellmauba, hogy meglessék A hegyi doktor házát

– osztotta meg a lappal Gryllus.

A beszélgetés során a színésznő azt is elárulta, hogy a közös munka során azt mondta Siglnek, Magyarországon olyan sztárnak számít, mint George Clooney.

Most látom csak, milyen hatalmas női rajongótábora van, sokaknak ő az álompasi. A stúdió a forgatások alatt körbe van kordonozva, de minden nap sokan várják, hogy kijöjjön. De ezt nem csodálom, mert nagyon jó a kisugárzása és a mentalitása. Látszik rajta, hogy szereti csinálni, fontos neki ez az egész és mindent megtesz azért, hogy működjön is a dolog. Inspiráló volt az energiája, egy kicsit emlékeztetett apukámra, aki a mai napig minden koncertre úgy indul, hogy fülig ér a szája.

A főszereplőt illetően úgy fogalmazott, meglátása szerint kicsit házigazdaként áll a forgatáshoz és az új szereplőkhöz, nagyon érdekelte például, Magyarországon ki követi a sorozatot. Fontosak neki továbbá a rajongói is, 18 év után is szívesen vesz részt rajongói napokon.

Gryllus szerint a sorozat sikere abban rejlik, hogy egy nehéz világban mindenki vágyik arra, hogy legyen egy stabil ember, aki mindent megold egy szép helyen, és aki azt az üzenetet sugallja, hogy lehet, hogy most nehéz, de majd jó lesz.

A színésznő egyelőre nem tudja, mikor láthatják majd a nézők azt a részt, melyben a doktor próbál segíteni a férjét alakító Sönke Möhringen, aki egyébként a Becstelen brigantik című filmből lehet ismerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik