Élet-Stílus

Céline Dion dokumentumfilmjében bemutatták, milyen az, amikor a stiff-person-szindrómában szenvedő énekesnőnek görcsrohama van

Kevin Winter / Getty Images
Kevin Winter / Getty Images
2022 augusztusában diagnosztizálták nála a betegséget, amivel akkorra már közel két évtizede küzdött.

A minap debütált a Céline Dion életéről szóló dokumentumfilm, melyben az énekesnő betegségével folytatott küzdelme is bemutatásra kerül. Diont 2022-ben diagnosztizálták stiff-person-szindrómával, amivel akkorra már legalább 17 éve küzdött.

A filmből most a People közölt egy jelenetet, melyben a maga nyers valójában dokumentálták, milyen az, amikor az énekesnőnek görcsrohama van.

A betegség része, hogy amikor [az izmok] összehúzódnak, a jelet, hogy engedjenek el, valahogy nem érti [az agy], így végül összehúzódva maradnak

– magyarázta Terrill Lobo sportorvos terapeuta.

A felvételen látszik, hogy a görcsrohamtól szenvedő Dion egy masszázsasztalon fekszik, majd miután oldalra fordítják és megpróbálnak segíteni rajta, fájdalmában nyöszörög és a könnyeivel küzd.

Mint írják, miután az énekesnő rohama súlyosbodott, orvosa behívta az orvosi csapat egy másik tagját, hogy hozzon Valiumot, egy olyan gyógyszert, amivel az idegrendszert kezelik. Két dózisnyi orrsprayt adtak be neki, mire Dion elkezdett magához térni a rohamból, orvosa viszont azt mondta, ha nem tette volna, kórházba kellett volna sietni vele.

Azután, hogy jobban lett Dion arról számolt be, hogy kínosan érzi miatt az incidens miatt. Orvosa később elmondta neki, hogy a rohamot valószínűleg az válthatta ki, hogy korábban énekelt a stúdióban és az agya „túlstimulált volt”.

Az énekesnő korábban elárulta a lapnak, hogy amíg a betegsége diagnosztizálatlan volt, megesett, hogy akkora dózist vett be a diazepám-tartalmú Valiumból, ami akár végzetes is lehetett volna.

Kapcsolódó
„Akár végzetes is lehetett volna” – Céline Dion egy alkalommal 90 milligramm váliumot vett be, hogy végig tudja csinálni a fellépését
Már 17 éve küzdött a diagnosztizálatlan betegséggel, mire 2022-ben kiderült, hogy stiff-person-szindrómában szenved.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik