Élet-Stílus

Sosem akart gyereket, ezért béranya lett a brit nő

Azt mondja, ez a világ legjobb munkája.

Sokaknál, mikor fontolóra veszik, szülessen-e gyermekük, éppen a terhesség néhány hónapja és a vajúdás fájdalmairól hallott rémtörténetek okozhatnak bizonytalanságot – egy brit nő viszont úgy döntött, ő ennek a folyamatnak csak a legelejére vágyik, anélkül, hogy utána egy életen át felelősséggel tartozna a gyermekéért.

A kelet-londoni Kim Smith számára nem volt ismeretlen a béranyaság, hiszen édesanyjától ezt a mintát látta, az 52 éves Emma korábban hatszor hordta ki mások gyermekeit. Smith úgy nőtt fel, hogy természetes látvány volt egy állapotos női test, és meghatározó élményei közé tartoznak a pillanatok, mikor anyjának hasára hajtotta a fejét, és hallgatta a babákat. A lány 14 éves kora óta tudta, ő is ezt a példát szeretné követni, de még éveket várt, míg teljesen biztossá vált a döntésében, végül 2019-ben, 24 éves korában beadta a jelentkezését.

Segíteni akartam az embereken. És önző módon meg akartam ezt tapasztalni, de nem akartam, hogy a végén még egy kisbaba is legyen. Teljesen lenyűgözőnek találtam a terhességet

– mondja a brit nő, aki mostanra két béranyaságon van túl.

Mindig is határozottan állította, nem szeretne saját gyermeket, de ezt a világ legjobb munkájának érzi, miközben „vicces nagynéni lehet”. Az első párral többször is találkozott, mielőtt megállapodott volna mellettük. „Biztosnak kell lenned abban, hogy egy oldalon álltok. Voltak nehéz beszélgetéseink” – idézi Kim Smith-től a Daily Mail.

A megfoganásnál mesterséges megtermékenyítést alkalmaztak, de hónapokba került, míg végül 2020 végén sikerrel jártak, a béranya pedig 6 hónapos terhesen találkozott jelenlegi vőlegényével is, Dilarával. A férfi számára különleges élményt jelentett párjának terhessége, és már ő is alig várta, hogy legközelebb elejétől a végéig részese lehessen a folyamatnak.

A második pár két meleg férfi volt, akiknek nem lehetett volna saját gyermekük, de Smith-nek hála egy hónappal ezelőtt a karjaikban foghatták a fiukat. A várandósság alatt gyakran találkoztak négyesben, párban jártak vacsorázni és vizsgálatokra, és a nő 39 hetes terhesen beköltözött a lakásukba.

Imádtam. Látni ezt a kedves párt, látni, ahogy családot alapítanak Kimnek köszönhetően – lenyűgöző volt. Csak jó szavakat kaptam. Ez a szeretet megnyilvánulása. Az egész dolog teljesen könnyednek tűnt. Nagyon jó munkát végzett, összhangban van a testével.

– mesélte a béranya vőlegénye arról, hogyan élte meg az elmúlt néhány hónapot. Bár Kim és Dilara úgy tervezik, a jövőben még szeretnének más családoknak is segíteni, most az őszi esküvőjükre koncentrálnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik