Élet-Stílus

Pásztor Erzsi a hőségről: Az utolsó fellépésem két hete volt, végig ment a klíma, de azt hittem, elvisz a mentő

rtl
rtl

37 fok feletti értéket mértek, megdőlhet a melegrekord – írtuk meg június 19-én újságunkban. A nagy melegről kérdezgette a Bors Pásztor Erzsit, a 87 éves színésznő ugyanis még mindig aktív a pályán, és a hőség ellenére is dolgozik.

Nem bírom a kánikulát. Hajnalban voltam a fodrásznál, kilenckor már itthon voltam. Nagyon korán kelő vagyok, ezekben az időkben ez pedig kifejezetten a hasznomra válik. Nem okoz gondot reggel hatkor a piacra indulni, ott mindent be tudok vásárolni. Szépen beosztom a teendőket, és igyekszem minél kevesebbszer kimozdulni a lakásból. És hát én is klímát használok. Az elmúlt években olyan elviselhetetlen lett a hőség, hogy szerintem egyáltalán nem számít már luxusnak a légkondi.

Mint meséli, nehéz kibírni a színházban is a meleget, noha klíma legalább van ott, ahol ő játszik: „Idén az utolsó fellépésem két hete volt vasárnap, végig ment a klíma, de azt hittem az előadás végére elvisz a mentő.”

Pásztor amiatt is aggódik, hogy nyáron négy szabadtéri előadása lesz augusztusig, Tihanyban két darabban is játszik majd.

Egerváron van a Turay Ida Színháznak egy játszóhelye, ott szintén két előadásom lesz. Fárasztó lesz, mert messze van, és sajnos a két előadás egy hét különbséggel lesz, így kétszer kell utazni. Éppen ott alhatnék, gyönyörű környék, pazar szállók vannak az erdő közepén, és nagyon jó közönségünk van, imádják a színházunkat. Engem külön, klímás autóval visznek, úgyhogy nincs okom panaszra, még ha jó messze is kell mennünk

– tekintett optimistán a nyári hónapokra a színésznő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik