Élet-Stílus

Kaland és hagyomány: ez a bécsi Práter!

Ha a bécsi Prátert említem, mit jut eszedbe először? Talán a vidámparkok jellegzetes hangkavalkádja, a kacagó emberek képe, vagy a füstölgő grillezők ínycsiklandó illata? Szórakozás és kulináris élmények – ez a Práter mottója. A Práter nem csupán vidámpark – egy olyan óriási élménysziget, ahol az önfeledt családi szórakozás és a jókedv mindig garantált!
© Wiener Praterverband/Julian Omonsky A kivilágított Práter az ikonikus óriáskerékkel

A bécsi Práter egyedülálló és páratlan. Szinte saját kerületként funkcionál, amely ingyenesen látogatható, és több mint 250 éve folyamatosan fejlődik. 2024-ben a Práter a vurstli évét ünnepli, és a szokottnál is jobban kitesz magáért: most nyílik a Práter Múzeum, a Break Dance V – Laser Dance táncélmény és a Jumpworld One fedett trambulinpark is. Hogy hangulatba hozd magad, kezdd az ikonikus óriáskeréken, ami Bécs egyik szimbóluma. Ülj fel rá és gyönyörködj a város panorámájában, miközben a szél az arcodba csap. Ha pedig nyaktörő sebességre vágysz, ne hagyd ki a világhírű Achterbahn hullámvasutat, ahol az adrenalint az őrületes kanyarok és dübörgő tempó garantálja. Ha bírod tovább is, próbáld ki a függőleges hullámvasutat, a Práter-tornyot.

© Wiener Praterverband/Julian Omonsky A 117 m magas Práter-torony szédítő magasságokba repít

Vigyázat: utóbbi csak azoknak szól, akiknek a gyomra is vasból van! Ami a kisebb gyerekeket illeti, velük kötelező program a liliputi vasút. A gőzmozdonyok, amelyeket 1928-as üzembe helyezésük óta nagy gonddal tartanak karban, pontosan úgy pöfögnek, mint az első napon.

© Wiener Praterverband/Hannes Hochmuth A kisvasút a práter több fő helyszíne mellett halad el

A hagyomány itt nem elcsépelt szófordulat, mert családok üzemeltetik ezeket a látványosságokat, gyakran több generáció óta. A „Wurstelprater” kialakítása egyébként 1766-ban kezdődött, és azóta tekepályák, vendéglők, bábszínházak, hinták, körhinták, panoptikum és állatkert is létesült.

© Wiener Praterverband/Julian Omonsky A Jumpworld.one fedett trambulinpark még rossz időben is felhőtlen kikapcsolódást kínál.

Ha inkább lazítanál, vedd erre az irányt, ahol rengeteg kis kocsmát, sörkertet és vendéglőt találsz. Kóstold meg a hagyományos osztrák ételeket, mint a szaftos sertéskarajt roppanós sült krumplival.

© Wiener Praterverband/Julian Omonsky Wildalpenbahn

Tapasztald meg a bécsi Práter energiáját és szórakozz önfeledten, ingyenes belépéssel az év 365 napján!

További információ: www.austria.info

Ajánlott videó

Olvasói sztorik