Élet-Stílus

Újabb szívműtéten esett át Inti

RTL
RTL
Az elmúlt közel két évben ez volt a harmadik operációja.

Zuber Krisztián, azaz a TNT Intije 2022 szeptemberében került kórházba, miután kiújult a gyerekkori szívbetegsége. Napokig kezelték az intézményben, szívkatéterezést hajtottak végre rajta, illetve sokkolták is a szívét a gyógyulás érdekében.

A zenész most a Fókusz stábjával osztotta meg, hogy újabb műtét – katéteres abláció – vár rá, amire a riport adásba kerülése előtt sor is került. A beavatkozás lényege az, hogy a combvénán keresztül elektródakatétereket vezetnek fel a szívbe, és ott kiégetnek bizonyos izmokat, amelyek a szívritmuszavart okozzák.

Bemegyek reggel, megműtenek délelőtt, és másnap haza is jöhetek

– árulta el a műsorban Inti, hozzátéve: utólag kiderült, hogy korábban a koronavírus hatására fordult komolyra a szívproblémája.

Benne is van a zárójelentésemben, hogy ez egy poszt-covid dolog. Kicsit fölerősítette a szívritmuszavaromat azzal, hogy elkezdte dolgoztatni a szívemet. Egy héten keresztül 140-es pulzusom volt 0-24-ben, és ugye ebbe meg belefáradt a szívem.

Mint mondta, amikor közel két évvel ezelőtt kórházba került, 20 százalékon működött csupán a szíve, mostanra viszont a gyógyszereinek és az életmódváltásának köszönhetően az előbbi szám már több mint a duplájára, 50 százalékra emelkedett.

Azt mondta a doktornő, hogyha az 50 százalékot elérjük, akkor már örülünk. Úgyhogy most örülünk!

– tette hozzá a zenész, aki még genetikai vizsgálatokon is szeretne részt venni, hogy biztossá váljon, nem örökletes-e a szívbetegsége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik