Élet-Stílus

Klasszikus zenével tartják távol a bulizni vágyó fiatalokat a tengerparttól

BOISVIEUX Christophe / hemis.fr / Hemis via AFP
BOISVIEUX Christophe / hemis.fr / Hemis via AFP
Különös módszerrel tartja távol a tanév végét ünneplő kamaszokat a tengerparti strandtól a finnországi Espoo rendőrsége. Hangos klasszikus zenével, amit a fiatalok nem kedvelnek.

Idén is két hatalmas hangszóróból üvölt a klasszikus zene reggel fél héttől éjjel fél tizenkettőig az espooi Haukilahti tengerparti strandján – írja egy helyi hírportál.

„A fiatalok valamiért nem szeretik a klasszikus zenét és távol tartják magukat azoktól a helyektől, ahol az szól” – nyilatkozta Mikko Juvonen, a Nyugat Uusimaa-i rendőrség szóvivője. Hozzátette, a módszert már hat éve használják eredménnyel, és azóta a világ több pontján is bevezették.

Juvonen hozzátette, az idei évben Strauss Kék Duna keringője, Schubert Ave Mariája, illetve Vivaldi Négy évszaka szól majd a hangszórókból.

A rendőrség két okból igyekszik a kamaszokat távoltartani a parttól. Egyrészt mindenkinek jobb, ha a bulizó fiatalok minél távolabb vannak a víztől, másrészt, korábban a fürdőzni vágyó családok rendszeresen találták reggelente összeszemetelve, üvegszilánkokkal tele a partot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik