Élet-Stílus

Azahriah: Szívesen láttam volna Orbán Viktort a koncertemen, de azt is elmondtam volna neki, hogy már nem kéne az országot vezetnie

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A francia Le Monde napilapnak nyilatkozott.

Több oldalas portréban mutatja be Azahriah-t a Le Monde, az online kiadás „Orbán Viktor kihívójaként” emlegeti az előadót, a nyomtatott verzió „antipopulista popsztárként” hivatkozik a címben rá, írja a Telex.

A francia lap újságírója három telt házas koncertjére, a Puskás Aréna backstagébe is elkísérte Azahriah-t, ahol az énekes-dalszerző arról beszélt, hogy a kormánymédia néhány nappal a stadionkoncertek előtt arról cikkezett, hogy tömegével adják el a jegyeket a fellépés előtt. Azahriah szerint az egész egy baromság volt, és alig volt üres szék a három koncerten.

Azahriah közéleti szerepvállalását is tárgyalja a cikk, említve a kormánykritikus dalszövegeit. A cikk szerint a Fideszen belül is aggodalomra adott okot az előadó népszerűsége, ezért sem álltak bele teljesen, miután az énekes szerepet vállalt az influenszerek által szervezett gyermekvédelmi tüntetésen.

A Le Monde Azahriah kamaszkori otthonába is ellátogatott Újpalotára, ahol bevallottan fideszes nagybátyja él jelenleg. Ő arról beszél a cikkben, hogy azt tanácsolta unokaöccsének, ne formáljon politikai véleményt, mert csak problémákat szülnek a megszólalásai. Azahriah azt mondja, továbbra is zenészkarrierben gondolkodik, és a közéleti megnyilvánulásai ellenére nem tervez semmilyen politikai szerepvállalást.

Nagybátyjával arról is beszélgettek, mit tett volna, ha Orbán Viktor is elment volna egyik koncertjére a Puskásba.

Szívesen láttam volna a koncertemen a közönség soraiban, de azt is elmondtam volna neki, hogy már nem kéne az országot vezetnie

– idézi a cikk Azahriah-t, aki azt nem árulta el, melyik pártra szavaz a választásokon (a cikk pár nappal az önkormányzati és európai parlamenti választások előtt jelent meg), de annyit elmondott, hogy érdeklődéssel követi Magyar Pétert a színrelépése óta.

Azahriah-t a Le Monde cikke szerint most elsősorban az érdekli, hogyan építhetne komoly karriert Magyarországon kívül, ami még egyetlen magyar popsztárnak sem jött össze. Igaz, korábban a tripla-Puskás sem jött össze senkinek – teszi hozzá a Le Monde szerzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik