Élet-Stílus

Így védekezz a káros UV sugarak ellen

Két nagymúltú márka fogott össze, hogy felhívja a figyelmet a fényvédelem, valamint a rendszeres anyajegyszűrés fontosságára.

A nyár beköszöntével a napsütéses órák száma megnövekszik, és ezzel együtt a napfény UV-sugárzásának kockázatai is fokozódnak. Az egészségmegőrzés és a fényvédelemmel kapcsolatos tudatosság népszerűsítése érdekében fogott össze két nagymúltú márka, az Affidea és a Dr.Kelen.  A két vállalat ingyenes melanóma szűrést biztosított júniusban a jelentkezők számára, az odalátogatók a vizsgálat mellett pedig még Dr. Kelen SUN ajándékcsomaggal is gazdagodtak. Ezzel az együttműködéssel szeretnék felhívni a figyelmet a prevenció fontosságára.

Fontos a megelőzés

A napfényre mindannyiunknak szüksége van a D-vitamin termeléséhez és a jó közérzethez. Azonban a napsugárzásnak való kitettség komoly veszélyeket rejt magában, ha nem figyelünk oda megfelelően bőrünk védelmére, így kiemelt figyelmet kell fordítani a megelőzésre. A megelőzés egyik legfontosabb lépése a megfelelő fényvédelem. A napvédő krémek mindennapi használata ajánlott, függetlenül attól, hogy felhős vagy napos az idő, ugyanis védelmet nyújtanak az UV-sugarak ellen, és csökkentik a melanóma kialakulásának kockázatát.

Így válassz napvédőt!

,,A napkrémek használata elengedhetetlen része a bőr védelmének, különösen a nyári hónapokban, amikor a UV-sugárzás erősebb. Fontos, hogy olyan napkrémet válasszunk, amely széles spektrumú védelmet nyújt, tehát véd az UVA és UVB sugarak ellen is, legalább SPF 30-as faktorszámú és lehetőleg vízálló. Az optimális védelem érdekében a napkrémet bőségesen kell felvinni a bőrre és kétóránként újra kell alkalmazni” – tette hozzá Dr. Kelen Ákos, termékfejlesztő szakgyógyszerész.

 

A szűrés életet menthet

Az anyajegyek ellenőrzése nem csupán esztétikai kérdés, hanem az egyik legfontosabb megelőző intézkedés a bőrrák ellen, ezért a rendszeres anyajegyszűrést be kell építeni az egészségmegőrzési rutinba. Ez a vizsgálat segít felismerni az esetleges kóros elváltozásokat korai stádiumban, amikor még nagyobb eséllyel gyógyíthatók.

Az anyajegyekről

,,Az anyajegyszűrés rendkívül fontos a bőrrák korai felismerésében. A rendszeres bőrgyógyászati ellenőrzések lehetővé teszik az atipikus anyajegyek és a melanóma időben történő azonosítását és kezelését. Mindenkinek ajánlott legalább évente egyszer részt venni egy alapos bőrvizsgálaton, különösen azoknak, akiknek sok anyajegyük van vagy bőrrákra hajlamosító tényezőkkel rendelkeznek” – emelte ki Dr. Kósa Péter,  az Affidea bőrgyógyász szakorvosa.

Érdemes figyelemmel követni az Affidea és a Dr. Kelen közösségi média oldalát, ha értesülni szeretnének a jövőben hasonló akciókról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik